onsdag 1. september 2010

Slynging av god sommerhonningSå var endelig den store dagen kommet for en skarve birøkter, nemlig slynging av årets sommerhonning! For noen få dager siden tok jeg av skattekassene fra de tre bikubene vi har her på Drægsetsve.

Årets sesong starta litt svakt, med en død kube og to relativt gode. I løpet av sommeren fikk vi sverming i den ene. Svermen ble fanget inn og dermed hadde vi igjen tre kuber i bigården.

Sammen med Roald, en kollega fra Trondheim, har vi i kveld slynget tavlene i skattekassene. I kassen uten sverming ble det vel 20 kg honning. I kassa hvor svermen var fra, fikk vi faktisk ut 10 kg honning. Svermen produserte bare nok til seg selv og dermed ble det fint lite fra den skattekassen.

Det er alltid spennende å trekke ut proppen i bunnen på slynga for første gang. Da rennet vakker tyntflytende og velduftende honning ut. Prøvesmaking må til - årets var absolutt godkjent! Det andre bildet viser ei av tavlene i den beste kuben. Slik ser tavlene ut før vi fjerner voksen og setter dem i slynga.

Nå gjenstår to til tre uker med røring i bøttene med honning. Da skifter honningen både farge og konsistens. Sommerhonningen tømmer vi over på glass, til glede for oss selv, familie og venner. Det blir honning i teen også denne vinteren!!!

2 kommentarer:

  1. Namm! Honningen rekker vel akkurat å bli ferdig til du kommer nedover da, Einar! Du må nok smugle med noen glass!

    SvarSlett
  2. Hvordan får jeg kloa i et glass?

    SvarSlett