mandag 20. september 2010

Natur i svart og hvitt

Her kommer siste del av helgas fotoopplevelser fra Samsjøen. Etter å ha vandret rundt på setervollen, i skogen og ute på myra, endte jeg opp i "fjæra". Samsjøen er en regulert innsjø. Denne høsten har de tappet sjøen kraftig ned. Det blottlegger store områder, også med fotomuligheter.

For noen år siden tok jeg noen sorthvitt-bilder nettopp her. Den gangen på vanlig film som ble fremkalt og kopiert i mørkerommet. Nå justerte jeg bare på et par knapper på kameraet. Dermed kunne jeg "trylle" fram ferdige sorthvitt-bilder på skjermen.

I fjæra ligger noen skikkelig gamle røtter, fra flere hundre år gamle furutrær. Også steinene i fjæra var det mulig å gjøre noe ut av, som det siste bildet viser.

Naturen kan være vakker også uten farger, i alle fall passet det best med disse motivene foran kameraet.

7 kommentarer:

 1. Nr 2 og nr 4 - meget bra.

  SvarSlett
 2. Du beviser at naturen kan være flott i sorthvitt også. Har en erfaring med at bildene gjerne blir litt ryddigere i sorthvitt.
  Flotte bilder dette.
  Liker best nr 1 og nr 2.

  Tommy S

  SvarSlett
 3. Takk for tilbakemeldingene på de fire sorthvitt bildene! Joda, det kan noen ganger være en fordel å kutte ut fargene. Prøver nok mer av dette i tida framover. Særlig kan jeg se for meg seinhøst og vinter med flere motiver i sorthvitt.

  SvarSlett
 4. Anonym30/9/10

  Hei Einar
  Har du begynt å se mørkt på tingene? Det var da svært ulikt deg. Komposisjonen er sterkest på 2 og 4. Jeg er mest fasinert av nr. 2 som pirrer øyet. Lav vannstand i oppdempte sjør er sjelden noen fryd for øyet, men du har virkelig fått mye ut av det!
  Anders

  SvarSlett
 5. Anonym30/9/10

  Husker du den gang vi hadde et oppslag i Fotografi om å jobbe med motivet? Ser ut som du fortsatt jobber etter spirit´en fra den gang. Godt jobba! My bra her, både i svart-hvitt og farga!

  SvarSlett
 6. Fungerer flott dette. Enig i at nr 2 og 4 er sterkest med god linjeføring. Nr 2 er kanskje det som i lengden holder seg best. Fin serie!

  SvarSlett
 7. Takk for tilbakemelinger fra dere tre siste også! Joda, det er lenge siden vi skrev den artikkelen i Fotografi, Terje. Nå er det nesten umulig å få inn en artikkel med naturfoto i Fotografi. Der er det bare gamle og sære bilder som gjelder... Ser dere liker litt ulike bilder. Selv er jeg mest fornøyd med nr. 4. Har et par gamle sorthvittbilder på film som jeg fortsatt liker godt. Må prøve å få scannet de...

  SvarSlett