søndag 12. september 2010

Spettmeis på foringa


Lite med naturfoto for tida. Hektiske dager på jobben (skolestart) og forberedelser til husbygging. Men, fikk til en halv time i kamuflasjen ved foringa her på Drægsetsve i kveld. Det resulterte i ett eneste bilde, av den viltre spettmeisa.

Har forlengst starta foringa. Fyller automaten med solsikkefrø og henger noen meisboller på et par greiner. Bra med fugler allerede, blant annet to voksne spettmeis.

Spettmeisparet har vært årvisse her de siste tre/fire årene. Et par ganger har jeg også funnet reiret deres. Det gjorde jeg ikke i år. Godt da å se de tilbake på foringa. Men, de hamstrer og drar nok med seg noen kilo solsikkefrø i løpet av sesongen.

4 kommentarer:

 1. Fin føggel og da... Joda, det er den samme greina. Den holder fortsatt. Men, tro det eller ei, har faktisk planer om nye sitteplasser kommende vinter.

  SvarSlett
 2. Anonym7/11/14

  Hei !
  Hadde besøk av akkurat denne her spettmeis mammaen 6. November på morgenen. Det var stor interesse for fuglehuset som hadde Vært bebodd av blåmeis i vår og sommer. Samtidig var det kjøttmeis og blåmeis der "på visning ". ☺ noen stjal også fra redet der inne for å bedre sin vinterbolig antar jeg ☺. Skal bli spennende til våren nå. Hvem kommer til å bo der tro ?

  SvarSlett
 3. Anonym= nutte1944akbr@gmail.com fra Sandnes, Rogaland

  Glemte det i farten ☺

  SvarSlett