tirsdag 1. juni 2021

Pansermåkene har bygd nytt reir, denne gangen på bakken

 

Pansermåka på reir (Bilde 1 - 8)
Fiskemåke på reir i åker

Fikk du med deg innleggene jeg la ut for kort tid siden, om fiskemåke-paret som bygde reir på panseret av en personbil på en større parkeringsplass i Stjørdal?

Etter å ha ruget på eggene i noen dager (se det tredje siste bildet), hadde bileieren bruk for bilen. Reir og egg ble derfor flyttet ned på bakken rett ved parkeringsplassen. Det godtok dessverre ikke fiskemåkene, måker jeg valgte å kalle for pansermåker.

Pansermåkene ga ikke opp, og prøvde seg på et par andre bilder de neste dagene (se det nest siste bildet). Der var problemet at bileierne dro hjem med bilen etter jobbslutt.

Mandag denne uka var jeg tilbake, for å se hvordan det gikk med pansermåkene.

Og, sannelig hadde de ikke gjort ferdig nok et reir, og hvor det ene individet lå og ruget på egg. Dette reiret var plassert på singelen rett utenfor den asfalterte parkeringsplassen, og bare noen få meter fra der de prøvde å ruge ut eggene på et bilpanser.

Pansermåkene har tydeligvis lært! Så vil de neste par ukene vise seg om de får fram unger denne gangen. Jeg tar nok turen innom hos pansermåkene igjen, skal du se.

Det siste bildet viser ei annen fiskemåke, rugende i en åker ved Skatval sentrum. Dette individet valgte nok en noe mer naturlig plassering for et fiskemåkereir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar