tirsdag 1. juni 2021

"Dregsetsve Hage & Galleri" har mye å by på i fine sommerdager

 

Rhododendron (Bilde 1 - 6)


Løytnantshjerte

Tulipaner (Bilde 8 - 10)Påskelilje

Morelltre i blomst (Bilde 12 - 13)


Kjøttmeis

Svarthvit fluesnapper

Bigården (Bilde 16 - 17)


Furustammer

Bjørk

Sommeren kom brått dette året! Hos oss ved Dregsetsve på Skatval har mange planter og trær bokstavelig talt slått ut i full blomst de siste par ukene.

Her er et knippe nærbilder fra hagen, med særlig mange vakre rhododendron og tulipaner. Tulipanene har nok gjort sitt om ikke mange dagene, mens rhododendron-buskene vil blomstre i minst to uker til, avhengig av sorten.

Sjekk de to bildene fra det store morelltreet. Så mange blomster i dette treet har vi aldri hatt tidligere. Biene våre har besøkt dette treet flittig i det siste.

Småfuglene har for lengst lagt egg i flere av fuglekassene. Hos kjøttmeisa er det like før klekking, mens svarthvit fluesnapperen er litt seinere ut. Nå er kullet ferdig lagt, og dermed starter ruginga.

Finvær med sol og god varmen gjør at det nærmest eksploderer hos biene i bikubene våre. Fortsetter dette finværet utover i juni, kan det bli tidenes sesong for lys og god sommerhonning!

Dessverre ser det ut til at vi må stenge både galleriet og hagen denne uka, på grunn av smittesituasjonen, da særlig i Trondheimsområdet. Det anbefales minst mulig reising på tvers av kommuner og å begrense hvem som kan komme på besøk. Vi satser på at vi kan åpne igjen neste uke (onsdag 9. juni, lørdag 12. juni og søndag 13. juni.) Info om dette vil du finne på vår hjemmeside på Facebook: "Dregsetsve Hage & Galleri".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar