lørdag 22. oktober 2011

Det første møtet med Uluru (Ayers Rock) ble stort!For lenge siden hadde vi bestilt flyreise og opphold til Uluru (Ayers Rock) midt inne i ødemarka i Australia. Forventingene var derfor store da vi hadde landet på flyplassen like ved og sjekket inn på hotellet for så og sette oss i leiebilen og kjøre mot dette velkjente fjellet (eller steinen) torsdag 6. oktober.

Dette skulle vise seg å være litt av et vakkert område! Ikke rart urbefolkninga omtaler Uluru som sitt hellige fjell! For maken til fjell har vi aldri tidligere verken sett eller opplevd!

Vi kjørte helt inn til fjellet, gikk litt rundt og inn mot det. Her var det mye mer frodig enn hva vi på forhånd hadde forestilt oss. Ikke bare planter og trær men også et par dyr/fugler fikk vi tatt nærbilder av, som den vakre dua "Crested Pigeon" og ei ny firfirlse ved navn "Central Netted Dragon" (en liten og harmløs sak på ca. 25 cm).

Solnedgangen fikk vi med oss noen hundre meter unna Uluru, ved stedet som var merket av som Sunset Area. Her var vi langt fra alene, flere hundre andre var der i samme hensikt som oss. Vakkert var det både når sola nærmet seg horisonten og Ulura ble rødere og etter at den hadde gått ned. Vi fortsatte å fotografere helt til brikken nesten var full av vakre men langfra unike bilder av dette området. Her har det nemlig blitt tatt noen tusen (eller millioner) bilder opp gjennom årene.

Allerede da vi kjørte mot hotellet og det var mørke natta bestemete vi oss for også å få med soloppgangen neste morgen...

2 kommentarer:

  1. Anonym23/10/11

    Utrolig flott stor stein det der ja! Sikkert en stor opplevelse. Og lækker due - crested pigeon - hadde den selv, men kun foto på langt hold. Ditt var en smule bedre...

    SvarSlett
  2. Takk for den, Terje! Ja, dette var en STOR opplevelse!

    SvarSlett