fredag 21. oktober 2011

Blant "Spider Orchids" og andre planter i AustraliaOppholdet i Dunsborough sør for Perth i Australia ga oss noen flotte planteopplevelser. I et knøttlite reservat midt i boligområdet med navn "Blyth Reserve" kom vi over flere eksemplarer med "Spider Orchids". Disse orkidéartene har svært lange og tynne kronblad og var direkte lekre å ta bilder av.

De øverste tre bildene viser den samme "Spider Orchid"-en uten at vi har maktet å finne eksakt navn på denne. Det fjerde bildet viser en "Swamp Spider Orchid", mens de to neste er vi i tvil om hører med til disse orkidéene eller andre. Det sjuende bildet viser en "Donkey Orchid" mens det neste er en "Dunsborough Donkey Orchid" - en art som bare vokser der. Vakre var disse også!

Ikke rart vi gikk litt av hengslene etter disse orkidéopplevelsene. I ei bok vi fant i en bokhandel kunne vi se at i SW Australia finnes det flere hunder arter med orkidéer. Vi har nok bare så vidt "pirket" litt bort i disse vakre plantene...

Det hører med til historien at vår svigerdatter i Perth har malt tre større bilder av "Spider Orchid" til oss, og som vi fikk i gave til vårt nye hus ved Dregsetsve på Skatval. Bildene vil få hedersplassen på en av veggene i stua vår - til minne om store orkidéopplevelser i Australia.

Dette innlegget har også med et bilde av en "Red and Green Kangaroo Paw" (kengurufot) - en plantefamile med flere arter som absloutt egner seg å ta bilder av. Det siste bildet viser hvor frodig det var i dette lille reservatet midt inne i Dunsborough.

2 kommentarer:

  1. Skulle ønske vi hadde noen av de der her i landet! Likte spesielt bildene av edderkopporkideen samt det nest siste bildet.

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren, Øystein! Joda, dette var individer å like...

    SvarSlett