fredag 5. august 2011

Fjelltur med molteplukking







Fikk to dager helt for meg selv denne uka, i fjellheimen mellom Samsjøen og Singsås. Et varmt og godt sommervær og nesten helt vindstille gjorde at turen ble en ren nytelse. Ja, kanskje utenom de litt for mange insektene som stadig surret rundt meg.

Molta er ekstra tidlig moden denne sommeren. Var i det samme området for to uker siden. Da var det enda mye kart. Det var ikke tilfelle nå. Bare enkelte steder fant jeg fortsatt moltekart. Det aller meste var godt modent. Faktisk noe litt overmodent også. Etter å ha trasket i typisk molteterreng, ble det til slutt rundt 5 kg med denne gode og c-vitminrike bæra. Mer enn nok for oss for kommende høst og vinter.

Røsslyngen sto på sitt aller vakreste i fjellet nå. De tallrike småbuskene med tettsittende blomster måtte bare foreviges på brikken. En velvoksen tamreinsbukk kom jeg også over. Tydelig at det nærmer seg noe for denne karen nå...

Landskapet jeg gikk i ga muligheter også for litt landskapsfoto. På det siste bildet vises Samsjøen med Reinsfjellet bak.

6 kommentarer:

  1. Fin stemningsrapport fra vidda dette. Ser ut som julemulta er berget og vel så det.

    ketil

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha! Joda, det ble et par svært så gode dager i fjellet!

    SvarSlett
  3. Takk for kommentaren, Tommy! Ble 3 nye kg med molter i helga, i Vålådalen i Sverige. Nå er moltesesongen definitivt på hell, ser det ut for.

    SvarSlett
  4. Fjellets gull, får vann i munnen her! Flotte bilder fra fjellheimen.

    Knut Børge

    SvarSlett
  5. Takk skal du ha, Knut! Joda, fjellet er nok noe for seg selv...

    SvarSlett
  6. Tror du må ta med et par multer til Australia også...

    SvarSlett