søndag 21. august 2011

Makrofotografering på egen tomtDagens lille fotoutflukt ble gjort på egen tomt ved Dregsetsve her på Skatval. Ikke dumt det heller av og til. Man trenger ikke nødvendigvis dra langt avgårde for å få til noen fotografiske uttrykk.

I dag monterte jeg 105 mm makro på kameraet. Rundt husene fløy nemlig flere flotte eksemplarer av sommerfuglen admiral. I et område hvor det vokser mye av planten blåknapp, fant jeg flere av dem. Med litt tålmodighet lot de seg fotografere helt inn på nærgrensa med dette objektivet. Admiralen er minst liker vakker på undersida som den er på oversida av vingene.

Også en annen sommerfugl, en sitronsommerfugl, fikk jeg til slutt tatt noen nærbilder av. Den lot seg ikke fotografere med utslåtte vinger. Slo alltid vingene sammen da den satte seg til for å suge nektar.

I det samme området av tomta sto røsslyngen i blomst. Tyttebæra var moden og smakte slik tyttebær skal smake. Blir nok tyttebærplukking på egen tomt til uka!

Inne ved husveggen utspant det seg et lite drama. To edderkopper så ut til å ha noe uoppgjort. Den ene rund og feit, den andre lang og tynn. Hvorfor de holdt på slik, vet jeg ikke. Kanskje prøvde den tynne å stjele byttet (ei flue) fra den feite? Eller, kanskje jeg misforstod helt. Mulig dette er en hann og hunn av samme art. Hvem vet?

Gøy er det i alle fall med makroobjektivet på kameraet. På de siste tre bildene brukte jeg den nye ringblitzen, uten at jeg så noen nevneverdige fordeler med den i finværet.

5 kommentarer:

 1. Skikkelig fine sommerfuglbilder. Mye tolmodighet der!

  SvarSlett
 2. Anonym23/8/11

  Flott å kunne bo slik at du har alt dette i hagen! Flotte sommerfugl bilder!

  Kos deg med tyttebærplukking!

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene, karer! Joda, det er helt topp å bo litt landlig til. Flyttet hit for 11 år siden fra Trondheim, og har ikke angret et sekund på det!

  SvarSlett
 4. Anonym24/8/11

  Ja - admiralen er en vakker skapning. Typisk at de dukker opp på denne tiden. Selv har jeg lagt ut epler og annen frukt nå, og håper å lokke til meg noen eks jeg også. Ikke verst med sitronsommerfugl heller. Ikke akkurat vanlig i Midt-Norge den. Ellers erindrer jeg sakte og lav åling mot myrsniper i Gaulosen på 70/80- tallet. Funka da også...

  SvarSlett
 5. Husker godt myrsnipene i Gaulosen, ja. Ble faktisk et par veldig gode bilder av dem den gangen. Bilder som jeg har brukt mye opp gjennom årene.

  SvarSlett