søndag 26. juni 2011

Blant blomster og bier


I snart 10 år har jeg hatt noen bikuber på egen eiendom, i samarbeid med en tidligere lærerkollega fra Trondheim. I løpet av alle disse årene har jeg bare tatt noen få bilder av biene, og da gjerne rett ved kubene.

I dag lekte jeg meg litt i blomsterbedet ved låveveggen. På en velvoksen og sterkt blomstrende høgstaude fikk jeg virkelig prøvd meg som biefotograf. Med Nikon D700 utstyrt med en 105/2.8 makro, iso skrudd opp til 1600 og blenderen relativt åpen, gikk jeg til aksjon. Det var alt annet enn enkelt, skulle det vise seg!

Biene, som forøvrig ikke stikker annet enn ved kubene, lot seg med letthet komme tett innpå. Men, de satt lang i fra i ro. Mer urørlige skapninger har jeg sjeldent prøvd å fotografere. Dermed ble det en mengde bilder som jeg enten slettet på brikken eller som havnet i søppelkassa på maskina.

De bildene jeg viser her er ikke noen "innertiere", men et hederlig første forsøk på å få til noen nærbilder av disse fantastiske insektene. Opp gjennom årene har de gitt meg mange titalls kg med nydelig sommerhonning. I år stakk de av med henholdsvis 20 kg og 10 kg i form av to svermer jeg ikke fikk til å samle inne. Likevel, det er godt med bier i bigården, så det ser lovende ut også dette året!

2 kommentarer:

  1. Nr 1 er da i hvert fall en inner-åtter, eller kanskje til og med -nier!

    SvarSlett
  2. Takk for det! Joda, den er så absolutt godkjent. Får se om jeg prøver litt igen i dag, mellom maling av hus og handling på IKEA...

    SvarSlett