mandag 16. mai 2011

Røy, rødrev med hare, vassende elg m.m.


Har vært på farten de siste par dagene. Etter forkost søndag gikk turen opp Stjørdalen og over på svensk side. Første avstikker ble Hondøl og Storulvån. I gråvær og regn ble det til at jeg mest satt i bilen. Noen tamrein kom jeg nært nok til at det ble et par bruktbare bilder.

Ned for tettstedet Ånn går en merket sti i et naturreservat. Her har de satt opp et par obserasjonshytter ved en liten dam. Denne dammen kan inneholde mange ulike arter på denne tida. Mest interessant denne gangen var noen grønnstilk som gikk fram og tilbake rett ned for hytta.

Turen gikk videre inn i Sverige, for så å følge vegen tilbake mot Norge og Verdal. Denne vegstrekningen er ikke like mye trafikkert som E14. Dermed hender det at det dukker opp noen fotomotiv her, særlig som i går mot slutten av dagen.

E flott røy satt i vegkanten! Her hadde den sikkert spist småstein til kråsen. Selv rakk jeg noen bilder av røya fra bilvinduet før den fløy videre. Litt lenger ned i dalen, etter å ha passert riksgrensa, kom jeg over denne rødreven. Snakk om matorgie for reven denne gangen! I kjeften bar den på en velvoksen hare.

Kvelden ble fotomessig avsluttet med en vassende elg over elva. Ikke ofte jeg kommer over et slikt motiv heller. Tross en heller grå dag, med smådrypp fra en grå himmel det meste av dagen, ble det flere spesielle naturopplevelser!

5 kommentarer:

 1. En særdeles opplevelsesrik biltur dette!

  SvarSlett
 2. Joda, ikke så verst uttelling på bare vel et døgn. Mere følger, fra siste dag...

  SvarSlett
 3. Anonym17/5/11

  Ojoj - knallopplevelser og knallbilder her! Velkommen etter som røyfotograf...

  SvarSlett
 4. Men så roligt att få se räven med haren i mun! Och älgen i vattnet, jättefina bilder. Trevlig blogg du har...MVH susanne

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelige tilbakemeldinger også fra dere to siste. Ikke ofte man får et bilde av reven med et såpass stort bytte i munnen. Fikk til ett med smågnagere i fjor sommer, se bloggen for august 2010.

  SvarSlett