lørdag 7. mai 2011

På kattuglebesøk med barnehagebarnTidligere skrev jeg om at det var fem egg i kattuglekassa mi her på Skatval. Ved kontroll denne uka var kassa dessverre helt tom. Det skyldes antaglig besøk av mår. Nå skal måren også ha mat, men jeg hadde nok sett fram til en litt annen utgang denne våren.

Likevel ble det bilder av kattugle med unger denne uka! Sist onsdag var jeg med åtte barn fra Taraxacum barnehage (taraxacum = løvetann) og prosjektleder Ingar Jostein Øien til ei kattuglekasse et annet sted i Stjørdal.

Kattugleprosjektet i regi av NOF Nord-Trøndelag og som Ingar Jostein er leder for, har hele 140 kasser spredt utover i mange kommuner i fylket. Ingar Jostein og de andre som hjelper til, sjekker kassene flere ganger i hekkesesongen. Er det unger i kassene, blir disse ringmerket. På den måten har prosjektet framskaffet mye nyttig kunnskap om vår vanligste ugleart.

Oppholdet ved den ene kattuglekassa sammen med barnehagebarna ble på alle måter svært vellykket! Ingar Jostein klatret opp og hentet ut uglemor, til stor glede for barna. Alle fikk klappet den mens Ingar Jostein holdt et godt tak rundt føttene og klørne.

Deretter tok han ned de fire ungene, som han dagen før hadde ringmerket. I tur og orden fikk barna holde hver sin kattugleunge i hånda. At dette ble opplevelser som disse åtte barna seint vil glemme, er jeg ikke i tvil om!

Det hører med til denne opplevelsen at Ingar Jostein forsiktig la ungene og kattuglemora tilbake i kassa. Stille forlot vi stedet, uten at den voksne kattugla forlot kassa.

I lørdagens Stjørdalens Blad fikk jeg et større oppslag på denne hendelsen, rikt illustret med mange av bildene jeg tok.

4 kommentarer:

 1. Synd Birk ikke går i Taraxacum i år. Dette ville han ha likt. Helt sikkert en kjempe opplevelse for små og store. Ekstra stas er det når man blir avbildet i avisen. Håper det blir gjort noe lignende i Tussilago til neste år. Ønsker deg en fin søndag. Hilsen Christina

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar! Joda dette var nok noe både små og store likte godt!

  SvarSlett
 3. Anonym8/5/11

  Oj - dette var nok en stor opplevelse for barnehagebarna ja! Håper det blir noen som fatter varig naturinteresse etter dette. Vi trenger mange naturvernere!
  Ellers ble det flotte bilder av byen på møbelforretningen!

  SvarSlett
 4. Hi

  Great pictures of the tawny owl. It looks like the owl is more then 2 years old, when I looking the secondaries and primaries!

  I have in Switzerland also an owl project with 75 Nestboxes. (www.strixaluco.ch)
  Do you have more informations about this project?
  Greetings from Switzerland

  dani

  SvarSlett