søndag 16. januar 2011

Fuglerikt ved Nedre Leirfoss

Ved Nedre Leirfoss i Nidelva er det også denne vinteren ekstra mange fugler samlet. Dette skyldes utstrakt foring, både av tilfeldig besøkende og av en trofast "foringsekspert". Av den grunn ble lørdagens fototur lagt til dette området.

Her var et par hundre stokkender samlet samt over 40 sangsvaner, noen kvinender og fire toppender. Dette i tillegg til arter som laksand, storskarv og gråmåker. Denne dagen fikk jeg også sett både en hønsehauk og en dvergfalk.

Nå var jeg langt fra alene som hadde lagt lørdagens fototur til dette området. Flere andre kjente var der også, medlemmer av BioFoto og av Norsk Ornitologisk Forening. Dermed ble det innimellom fotograferinga også pratet mye om både foto og fugl. Trivelig det også!

Her er noen av bildene jeg fikk til, i dessverre litt grått og flatt lys. Likevel, dette ble en flott naturopplevelse! Takk til alle de som forer fuglene ved Nedre Leirfoss!

2 kommentarer:

 1. Nedre Leirfoss er en flott plass, spesielt nå etter oppgraderingen som kommunen har gjort.
  Dette er like ved der jeg bor men jeg er der alt for sjeldent.

  Fine bilder!

  Ha en flott uke

  SvarSlett
 2. Anonym16/1/11

  Bra da bra resultat dette - etter en kort tur! Arti vri med flatt på isen og vidvinkel. Blir vel for ofte at man kjører planke med tele på slike plasser. Dukker sikkert opp noen mer snæxi arter utover vinteren og våren ved Nedre. Skal tipse..

  SvarSlett