søndag 23. januar 2011

1 praktærfugl og 2000 ærfugler

Søndagens fotoutflukt gikk nok en gang til Straumen på Innerøya. Og, hvilken dag det skulle bli! Ikke fordi lyset var spesielt godt. Sola tittet knapt nok fram denne dagen. Men, det la definitivt ingen demper på aktiviteten hos de mange ærfuglene som holder til her om vinteren.

Denne vinteren er minst 2000 ærfugler i aktivitet ved denne tidevannsstrømmen. I tillegg er en voksen hann av praktærfugl på plass også denne vinteren.

Da vi ankom Straumen, var tidevannet på full fart inn i Borgenfjorden. Dermed var hele flokken med ærfugler samlet like inn for strømmen. I flere timer var de aktive ved "brekket" og den tidligere tidevannsmølla og lot seg fotografere på relativt nært hold. Det ga mange sjanser til å få fluktbilder av både hanner og hunner, enkeltindivider og små flokker.

Omsider fikk vi også tatt noen få bilder av praktærfuglen. Den holdt seg noe lenger unna og trakk etter hvert inn i Borgenfjorden.

Resultatet etter noen timers jobbing med kameraene ble ikke så aller verst, tross manglende sollys. Sammen med to fotokompiser ble en sein lunsj spist ute ved alle ærfuglene. Vi var skjønt enige om at dette hadde vært en topp fotodag!

2 kommentarer:

  1. Ser ut til å ha vært enb fin søndagstur det Einar. Likte løpebildene best.

    SvarSlett
  2. Anonym24/1/11

    Oj - må visst bare innse at dine ble et strå kvassere enn mine. Knall praktærfuglvingevift! Ellers takk for komm på Artsobs! Gjenstår å se om Dag B tar utfordringa med ny telling. Var nok mer enn 2000 ind ja.

    SvarSlett