fredag 27. august 2010

Hyllest til gammelbilenDenne fotobloggen skal først og fremst dreie seg om natur og naturfoto. Her er imidlertid et klart unntak...

Bilen vår gjennom de siste 12 årene, en VW Caravelle type lang, fikk motorstopp sist helg. Registerreima gikk av og dermed skar hele motoren seg. En reparasjon på rundt 40 lappa pluss diverse andre mangler gjorde at vi besluttet å si at nå er nok nok. Dermed ble bilen denne uka solgt som delebil.

Caravellen har opplevd mye gjennom de 12 årene vi har hatt den. De to første årene brakte den oss rundt i Spania, til Gallocanta og overvintrende traner, Extremadura med rikt plante- og fugleliv, gjennom favorittområdet vårt "Parque Natural de Cazorla, Segura y las Villas" og en mengde andre steder på den Iberiske halvøya.

Etter at vi flyttet til Skatval for 10 år siden, har den også vært med oss på mange turer i Norge og rundt omkring i Europa. Alltid til å stole på, selv om serviceutgiftene enkelte år kunne komme opp i vel 30.000 kr.

Derfor denne "hyllesten" til en trofast og svært god familie- og fotobil, selv om den nok ikke har hørt med til de mest miljøvennlige bilene.

Det ble ny bil på oss denne uka, en tre år gammel VW Passat stasjonsvogn. Vi har godt håp om at den vil føre oss til nye og kjente naturområder de nærmeste årene. Måtte den bli en like trofast sliter som det Caravellen har vært.

Vi lyser fred over vår kjære Caravelle ....

3 kommentarer:

 1. Endelig takka'n for sæ - den har sannelig gått på overtid...!

  Har selv hatt mange Caraveller, og alle uten unntak har fått motortrøbbel av samme karakter som din. Men leeenge før de hadde gått så langt som din. Og fremdeles har jeg Caravelle (vel og merke en California) kort og godt fordi det ikke finnes alternativer som er maken. Sukk.

  SvarSlett
 2. Anonym28/8/10

  Jaja.. sjøl Caravellen vare ikke evig... Skjønner at det var vemodig å kvitte seg med den ja. Mange opplevelser knyttet til denne. Sjøl har jeg lagret både tur i Spania og et par ord-, musikk,- og opplevelsesrike turer til Hornborgarsjøen. Men slik er livet - og gratulerer med ny! Duverden den var gild du! Rødfargen går jo rett inn i bondemiljøet på Dregsetsve...
  Ellers registreres at det rusler endel elg på bruket. Oksen var en fining - håper den berger elgjakta. Skal for øvrig prøve å komme i gang m bloggen min jeg også. Satser på en litt spenstig åpning...

  SvarSlett
 3. Anonym1/9/10

  Jeg gratulierer til denne nye bilen,Einar!
  So skall vi drikke en snaps paa bilene. Hils Dieter

  SvarSlett