fredag 21. juni 2024

Orkelsjøen 3: Sandlo, rødstilk og strandsnipe i vannkanten, 17. + 18.06.2024

 

Sandlo





Rødstilk







Strandsnipe





Hva har sandlo, rødstilk og strandsnipe til felles, ut over at de alle tre er vadefugler? Jo, ved Orkelsjøens vannkant finner de alle mye og god mat nå om sommeren.

Flere steder langs vannkanten rundt Orkelsjøen så vi disse tre artene ivrig opptatt med matsøk. Der vegen er lagt tett ned mot vannkanten, kom vi nær nok til å få tatt mange bilder av dem fra bilvinduet, uten at de ble skremt fra matfatet.

Vi så flere par med sandlo. Felles for dem alle var at de enda ikke var kommet i gang med hekkinga. Det skjer nok snart, for denne arten, i likhet med andre vadere, trekker ned fra fjellet allerede i august. 

Rødstilk var det også flere av ved Orkelsjøen, både i vannkanten og i grunne mindre vatn like ved. Denne litt større vaderen var rastløs på vandring langs vannkanten, der den fant noe å spise.

Strandsnipa så vi også mange par av. De var litt mer skvetne enn de to andre artene. Av den grunn måtte vi bruke ekstra tid for å komme på "skuddhold" av denne vaderen. Også hos strandsnipene ved Orkelsjøen var det nok like før parene startet hekkinga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar