lørdag 21. oktober 2023

Tett på en "Southern Cassowary" og noen andre opplevelser i Daintree, 21.10.23

 

"Southern Cassowary" Bilde 1 - 4 (Ny art!)

Endelig lyktes vi med å få se og oppleve denne spesielle fuglen på nært hold. Vi kom kjørende på en veg litt nord for Daintree, og hvor det var mange vegskilt som fortalte at her kunne det være Cassowary som krysser vegen. Vi så plutselig noen andre som hadde stoppet og så ivrige inn i skogen!

Dermed fikk vi vår opplevelse med denne arten, som regnes som farlig på grunn av de store klørne den er utstyrt med. Nå var den slett ikke aggressiv mot oss, der den stod og kikket rolig på oss. Vi fikk noen få bilder av den før den bestemte seg for nettopp å krysse vegen. Det skjedde bare noen få meter unna, og såpass kjapt at jeg ikke rakk å komme i fotoposisjon. Kona mi derimot fikk knallbilder av vegpasseringa, på mobilen sin!





Disse skiltene var det mange å se langs vegene rundt Daintree, det øverste for å markere fartsdumper og det nederste fordi der kunne Southern Cassowarry krysse vegbanen.

"Amethestine Python"

Den eneste slangen vi fikk sett. Vi var med da denne store pytonslangen på ca 2 meter ble sluppet fri igjen. Dagen før hadde den prøvd seg på hønsegården der vi bodde, uten å lykkes. 

Den var kjapp til å krype unna og inn i skogen da den fikk friheten tilbake.

"Laughing Kookaburra" Bilde 6 - 7

I Nordøst av Australia er denne snodige arten både lysere og noe mindre enn de vi tidligere har sett og fotografert. Likevel regnes den som samme art, men en underart av den mest vanlige.


"Cattle Egret" Bilde 8 - 9

Kuhegra så vi flere steder rundt Daintree, og da alltid like ved buskap som kyr og kalver på beite.


"Yellow-bellied Sunbird" hann

Nok ett møte med denne vakre og lille "solfuglen!

Liv på stranda i "Cape Tribulation"

Ei stilig og stor bille på altanen rett ut for vårt soverom. 

"Madja botanical walk" Bilde 13 - 19

Vi gikk denne lange stien med god tilrettelegging og forklaring gjennom en naturlig regnskog.









"Daintree Manor Bed & Breakfast" Bilde 20 - 22

De tre siste bildene er tatt ved dette overnattingsstedet rett opp for Daintree River. Der hadde vi det helt topp i tre dager, mye takket være et utrolig flott vertsskap, som gladelig delte det de visste om området og andre steder. Vi fikk blant annet med oss mye info om Tasmania, som vi skal besøke mot slutten av den lange Australiaturen vår.






Her er det andre og siste innlegget fra oppholdet vårt ved Daintree, 10 mil nord for Cairns.
Vi fikk noen flotte dager her oppe, midst i regnskogsområdet, og hvor vi ble særdeles godt tatt i mot på stedet vi valget å overnatte. 

Der trivdes vi så godt, og fikk med oss mange opplevelser, at vi gjerne skulle vært noen dager til.
Det tillater dessverre ikke reiseplanen. Nå lørdag kveld er vi tilbake i Cairns, og i morgen flyr vi til Adeleide. Da starter noen nye og sikkert spennende eventyr!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar