onsdag 18. oktober 2023

Blant mangę "Ambrax Swallowtail" i Cairns Botanic Gardens, og noen nye arter i Paronella Park, 16. - 17.10.23

 

"Ambrax Swallowtail" (Bilde 1 - 11)

Det ble to turer inn i "Cairns Botanic Gardens! denne uka, sist mandag ettermiddag og tidlig tirsdag morgen. Vi oppdaget et spesielt veksthus hvor det var mange planter og høy fuktighet, planter som trives i et slikt klima. Inne i veksthuset med bed fant vi mange eksemplarer av denne vakre svalestjerten. Det ble det mange bilder av! 

Som det går fram av bildene, er noen av svalestjertene mer rødlige på bakkroppen. Det er hunner, mens de andre er hanner. Vi fikk med oss en paring, noe jeg ikke ofte har sett blant sommerfugler. 

Her er mange bilder av denne vakre svalestjerten, tatt under litt "kontrollerte forhold", men ikke bare enkelt der de lett tok til vingene da vi nærmet oss.

Bildene ble forøvrig tatt med Nikons 100-400/4.5-5.6S zoom for speilløse kameraer. Ett ypperlig "makroobjektiv", med nærgrense på bare 1 meter!





















Plakaten viser mange av sommerfuglene det skal være mulig å finne i den botaniske hagen. Vi så et par av de andre, uten at det ble noen bilder av dem.


"Australian Brush-turkey"

Ety flott gjensyn med en morsom fugl. Denne kom gående rett mot meg, og stoppet ikke før den var bare en meter unna. Her stemte fargene godt med omgivelsene nede på bakken.

Noen bilder av planter og trær fra "Cairns Botanic Gardens" (Bilde 14 - 19)

Denne botaniske hagen var som en edens hage, med svært mange planter og trær, og hvor flere stod vakkert i blomst. Dermed fikk vi tatt mange bilder av dem. Se også fotobloggen til Liv for mange flere bilder av planter herfra: www.livsblomster.blogspot.com.








"Paronella Park"

Denne parken lå en god times kjøring sør for Cairns. Tidlig på 1900-tallet hadde dette vært en stor privathage med mange litt spesielle hus og arrangment rundt om. Nå var det ikke mye igjen av denne prakteiendommen, nærmest bare noen rester og forfalne bygninger og uteplasser. Tja, vi ble ikke bare imponert over denne parken slik den i dag framstår.

"Banded Fruit-Dove" (Ny art)

Oppe i et tre like ved inngangen til denne parken, satt denne vakre og store dua i det varme været. Også for den var det nok godt å finne litt skygge. Denne dua er av det fargerike slaget, og en av de aller største.

"Yellow-spotted Honeyeater" (Ny art)

Enda en nektarspisende småfugl, og som fant denne spesielle planten å meske seg med.

"Irwin´s Turtle" (Ny art)

Midt ute i den store elva, satt denne lille skilpadda på en stein.

Fisker i elva

En av attraksjonene i parken var å mate disse fiskene. På inngangsbilletten fulgte det med litt fiskefôr.


Et vannrikt fossefall 

Det var mye vann i denne elva, og dermed ble fossen som rant gjennom parken et vakkert skue.


En stor og brunlig sommerfugl, trolig en "Great Eggfly", godt kamuflert i disse omgivelsene.


Her er det siste innlegget fra Cairns, med bilder tatt sist mandag og tirsdag.
Nå går turen videre nordover til Daintree. Der venter nye eventyr!
Se også de fyldige bildetekstene ovenfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar