onsdag 6. september 2023

Mye å se og fotografere i Kings Park i Perth, mandag 4. septemberKings Park (Bilde 1 - 6)

Inn mot Perth sentrum

Et imponerende stort antall planter!

Kengurufot

Orkidéen Little Pink Fairy (Bilde 7 - 9)Laughing Kookaburra (Bilde 10 - 14)
Australian Woodduck

Little Corella

Galah

Red Wattlebird (Bilde 19 - 20)


På vår andre heldag i Australia la vi turen til den store botaniske hagen Kings Park på høydedraget rett opp for Perth sentrum. Der har vi vært flere ganger tidligere, sist for ti år siden.

Vi ble gledelig overrasket over hva vi fikk se og oppleve! Parken holdes godt vedlike og er i stadig utvikling! Vi valgte denne gangen å konsentrere oss om den delen av parken hvor vekster fra Western Australia er plantet, et imponerende antall ut fra det vi kunne lese på en av infoplakatene.

Vår første viltvoksende orkidé, den lille og litt uanselige Little Pink Fairy fikk vi sett flere steder og tatt noen bilder av. Denne forekommer bare i Western Australia!

Under besøket fikk vi også sett og tatt mange bilder av flere fuglearter. Det hyggeligste gjensynet var nok med nasjonalfuglen Laughing Kookaburra. Ekstra tøft var det å se hvordan den satt rolig og speidet etter mulige bytter nede på bakken. Uten forvarsel seglet den ned og tok byttet sitt, som bestod av frosk eller andre små krypdyr, som den tok med i det store nebbet opp i treet og satte kjapt til livs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar