onsdag 27. september 2023

Gode dager i Broome, med blant annet kamelridning, tirsdag 26. september

 

Kamelridning på Cable Beach (Bilde 1 - 12)
Vi var ikke de eneste som fikk med oss den vakre solnedgangen ved Cable Beach

Stemningsfullt ved Cable Beach rett etter solnedgang

Den lange og brede stranda ved Cable Beach

Hjemmet til en av svært mange strandedderkopper ved Cable Beach

Spennede geologi i dette området!

Liv fant mange fine busker i blomst i Broome

Mashed Lapwing

Pheasant Cousal

Silver Gull

Vi tok fly fra Perth til Broome sist søndag. I Broome har vi ligget på vakre "Moonlight Bay Suites", rett ved et flott utested og bryggeriet "Matso´s Broome Brewery". Her har vi slappet av i flotte omgivelser i noen dager. I dag, onsdag 27. september, forlater vi Broome, tar ut en ny "Motorhome" og setter kursen mot Darwin. Der skal vi være framme først 4. oktober.

Tirsdag kveld fikk vi med oss en spennende kamelridning på Cable Beach. Dette ble en stor opplevelse, og noe vi aldri tidligere har prøvd. Opplegget gjennom "Broome Camel Safaris" var topp arrangert. Så har hun som driver firmaet holdt på med dette i 40 år! Hun gikk da også først og ledet alle sine kameler og gjester trykt fram og tilbake på stranda.

Kamelene vi satt på var alle samlet inn blant de 400.000 ville kamelene som er i Australia. Noen av dem hadde hun hatt i flere tiår. I følge eieren er det relativt enkelt å temme disse dyrene. Allerede etter noen uker kunne hun bruke dem til kamelridning. Om dette er moralsk riktig? Vel, det er jeg litt i tvil om. Uansett, en annerledes opplevelse ble det for oss i over 30 varmegrader nede på stranda.

Disse dagene har ikke fokus vært på natur, planter og fuglelivet. Likevel ble det bilder av to nye arter, se bildetekstene. Måka oppførte sett akkurat som fiskemåkene hjemme. Tror de må være i nær slekt!


 

3 kommentarer:

 1. Anonym30/9/23

  Ser veldig morsomt ut. Men kameler i Australia? Det var nytt for meg. De er vel satt ut og har spredd seg? Ser ingen problemer her med domestisering! Men når får vi se dere i pungen på en skikkelig stor kenguru?

  SvarSlett
 2. Anonym30/9/23

  Hilsen Erling

  SvarSlett
 3. Anonym1/10/23

  Ja, kamelene ble innført for lenge siden, til bruk i gruveindustriens første år. Nå er bestanden stor og på mange steder. Takk for kommentaren, Erling! Einar H.

  SvarSlett