fredag 17. februar 2023

Oter, kråker, sangsvaner, grågås og isflak i fjæra

 

Oter på stor stein (Bilde 1 - 4)




Ravn

Kråker i store antall (Bilde 6 - 8)



Grågås og sangsvaner (Bilde 9 - 11)



Store isflak på Vingestranda (Bilde 12 - 17)






For et par dager siden ble det igjen et kort møte med en oter i fjæra på Skatval. Ett individ holdt til oppe på en større stein ytterst i fjæra. Der fikk den spist opp ei krabbe den hadde fanget. Like etter hoppet den på sjøen, på mere matjakt.

De siste par dagene har jeg sett noen få ravn på Skatval. Det er nok ikke lenge nå før ravneparene finner tilbake til hekkeplassene de har brukt i mange år.

Mange hundre kråker er fortsatt på plass. Dette er nok individer som har vært her i vinter. Flere av dem kommer fra helt andre steder i Trøndelag og lenger nord.

Hele 64 sangsvaner holdt til på det meste på en av kornåkrene for et par dager siden. Antallet varierte fra dag til dag denne uka. Ei grågås var alltid på plass sammen med svanene. Hvorfor denne grågåsa har valgt å overvintre, er ikke godt å si. Kanskje ble den skadeskutt under jakta sist høst? Nå virker den helt frisk og i god kondisjon.

Nede på Vingestranda lå mange store isflak. De kom flytende dit tidligere i uka, og stammer fra den store isgangen i Stjørdalselva da mildværet slo til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar