mandag 28. desember 2015

Småfugler på Dregsetsve


Pilfink 1


Pilfink 2


Spettmeis


Kjøttmeis


Gulspurv 1


Gulspurv 2


Dompap 1 (+ grønnfink og gråsisik)


Dompap 2


Dompap, grønnfink og gråsisik


Gråsisik


Etter snøfallet som kom for to dager siden, har vinteren holdt stand. I dag viste gradestokken vel 10 kuldegrader fra morgenen av.

Dermed har antall småfugler på foringa ved husene våre på Dregsetsve økt kraftig!
Nå går det unna med solsikkefrø, meiseboller, kornbånd og annet fuglesnacks!

Ekstra morsomt er det å se nye arter dukke opp. 
I dag var hele fem pilfinker innom og de første gulspurvene forsynte seg av neket.
To gråsisiker (hann og hunn) har også vært her de to siste dagene.

Følgende arter fikk vi registrert i går og i dag: Kjøttmeis, blåmeis, løvmeis, svartmeis, grønnfink, dompap, pilfink, gråsisik, bjørkefink (20 stk i går - 2 i dag), flaggspett, spettmeis, skjære og gulspurv.

4 kommentarer:

 1. Så fine!!og så godt kamera:))))

  SvarSlett
 2. Hei! Du har mange fugler på Dregsetsve, vi har nesten like mange arter på brette vi også, konkurrerer med naboen om å ha flest, lille juleaften var jeg på verandaen og satte lys på juletreet plutselig ble det stille i busken til naboen der satt det en spurvehauk med en spurv i kloa. Dessverre oppdaget den meg og fløy, en fin opplevelse, men dessverre ingen bilder av dramaet. Trivelig med mange fugler på brettet så i får fortsette å fore de små trenger det.
  Thor-Aksel

  SvarSlett
 3. Anonym31/12/15

  Suksessrik foringsplass dette. Gunstig med nærheten til skogen. Fint lys på fler av bildene. Lurer på hvordan du ser forskjell på hann og hunn av pilfink - trodde de var helt like. Mulig kandidat til brunsisik på det siste?

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene til dere alle tre! Ja, det er godt med fugler på foringa, særlig når det er kaldt og et lite snølag på bakken.
  Oj, Terje, du har helt rett. Pilfink hann og hunn er helt like. Dermed var dette voksne pilfinker. Fikk Tom Roger til å sjekke sisikbildet. Det er en gråsisik.

  SvarSlett