lørdag 3. mai 2014

Gundsømagle Sø - en vakker dansk våtmark


Skjeggmeis (Bilde 1 og 2)

Kattugle


Kornkråke-reir


Gulveis


Observasjonstårn


Motiver ved Gundsømagle Sø (Bilde 7 - 12)Under vårt opphold i Danmark sist helg besøkte vi den fuglerike innsjøen "Gundsømagle Sø" to ganger. Det ble to besøk hvor vi fikk oppleve mye spennende, og med god tilrettelegging for alle besøkende.

Gundsømagle Sø og dens nærmeste omgivelser ble kjøpt av DOF/Fugleværnsfonden i 1985. Før dette var innsjøen sterkt forurenset.

Innsjøen regnes som Nord-Sjællands kanskje mest fuglerike innsjø.

Vi fikk da også sett en rekke spesielle arter ved innsjøen, selv om det ikke ble nærbilder av alle sammen, blant annet skjeggmeis og vannrikse.

Nå dominerte store flokker med toppender vannflata, mens knoppsvanehunnen allerede hadde lagt årets egg. Ei kattugle høyt oppe i et løvtre og en stor koloni med kornkråker ble også spesielle opplevelser.

Tar vi med at kveldsbesøket ved innsjøen ble av det vakre slaget, med varmt kveldslys og en rød solnedgang, skjønner du kanskje hvorfor vi falt pladask for denne vakre danske våtmarken.

3 kommentarer:

 1. Fin og variert serie med fine bilder.

  SvarSlett
 2. Anonym4/5/14

  Flotte bilder, både i dette og det forrige innlegget! Danmark er et fint land, og danskene er klart på bedringens vei når det gjelder å forvalte natur.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene, begge to! Enig i at Danmark er et fint land!

  SvarSlett