onsdag 1. februar 2012

Ledige plasser i kongeørnskjulet - noe for deg?


Kongeørnskjulet til Svein Wik og Stig Arve Meådal har de drevet sammen de siste to vintrene. Der legges det ut mat til kongeørna fra november og til et godt stykke ut i mars. Kort fortalt går opplegget ut på:

Du hentes på Værnes eller tar deg selv fram til gården til Stig Arve som ligger rett ved E14. Derfra fraktes du og alt utstyret tre km fra gården og inn til ei gammel jakthytte. Hytta, som forøvrig er godt utstyrt med fire køysenger og kokemuligheter, blir basen din de døgnene du velger å være der.

Tidlig hver morgen, og i god tid før det blir lyst, går du ca. 300 meter bort til skjulet eller den lille hytta som er bygd for ørnefotografering. Der inne må du være til det igjen er blitt mørkt. Skjulet har både innbygd do og gassovn for varme. Det er plass til to fotografer i hytta samtidig hvis begge vil ha to glugger hver (praktisk med to kamera med ulike brennvidder. Det er ingen mulighet til å bytte objektiver i løpet av dagen).

Når du er klar til å dra, blir både du og alt utstyret du har tatt med deg, hentet.

Pris per døgn inklusiv frakt er 1.500,- kr. Du må selv holde deg med mat og drikke.

Da vi benyttet oss av dette flotte tilbudet sist helg, ble vi fortalt at det enda er noen ledige dager/helger denne vinteren. Er du raskt ut, kan du dermed oppleve å fotografere kongeørn i sitt rette element slik vi gjorde. Anbefales!

De tre øverste bildene viser bl.a. den lille hytta eller fotoskjulet som benyttes. Legger også med to nye blider fra helgas kongeørnetur.

Ut over det jeg har skrevet her, er det bare å ringe Svein (958 97 730) eller Stig Arve (901 09 513) dersom du lurer på noe eller ønsker å sikre deg en eller flere dager i kongeørnas rike. Lykke til!

(PS! Vi betalte normal pris sist helg. Verken Svein eller Stig Arve vet at jeg skriver dette innlegget på bloggen min.)

2 kommentarer:

 1. Einar,

  Kanonfina bilder och man blir lite sugen.

  Jag bor i Nordhallen utanför Duved och har inte allt för långt över till örngömslet.

  Tänkte bara höra om du har någon mailadress till Svein eller Stig Arve så man kan göra en förfrågan om lediga dagar v9.

  Mvh / Örjan Mårtensson
  mail - info@orjanmartensson.se

  SvarSlett
 2. Har hittat Sveins mailadress :)

  Örjan

  SvarSlett