lørdag 30. oktober 2010

Blant Quokkas og annet på Rottnest Island

Den siste hele dagen i Australia i denne omgang tilbrakte vi på den spennende øya Rottnest Island rett ut for Perth. En god halvtimes båttur brakte oss dit. Vi var definitivt ikke alene! Denne øya er et ferie- og badeparadis for svært mange. Da øya er relativt stor og med mange muligheter, fant vi ei strand som slettes ikke var stinn av andre. I tillegg til å bade, snorkle og slappe av i sola, ble det litt tid til foto.

Øya er kjent for en stor bestand av Quokkas, en svært liten kengeruart som nesten bare finnes her. Arten ble først oppfattet som ei stor rotte, derav navnet på øya. Arten viste seg å være enkel både å komme innpå og fotografere. Et flott lite dyr som gjerne holdt til midt blant alle besøkende

Rett bak oss på stranda dukket flere store krypdyr opp, en type firfirsle. Disse var mørke, over 40 cm lange og sprang ganske fort avgårde i den varme sanda, på leiting etter en godbit fra oss tobeinte.

Også den vakre beltevipa (Banded Lapwing), den vanlige australmåka (Silver Gull) og et velvoksent eksemplar av australpelikan (Australien Pelican) fikk vi tatt noen bilder av.

Nå gjenstår bare timer til vi setter oss på flyet tilbake til Norge. Det etter noen fantastiske uker her nede! Vi sitter igjen med mange flotte inntrykk. Det får bli en oppsummering på bloggen av denne turen til Australia om noen dager.

3 kommentarer:

  1. Det neste på ønskelista må vel bli et undervannskamera... Det var jo en del fine fisker også ute blant bølgene som dessverre ikke lot seg fange på film.

    SvarSlett
  2. Tar det litt roligere med snorklingen fremover, da det nylig var et "sharkattack" like sør for Perth...

    SvarSlett
  3. Lite nytt på bloggen i det siste! Mye snø på linsa eller...?

    SvarSlett