søndag 13. juni 2010

Vakre villblomster på Dregsetsve
Deler av dagen i dag har jeg brukt til å fotografere villblomster på og ved vår eiendom Dregsetsve på Skatval, i overskya vær og med knappe 10 plussgrader.

Markjordbæra står nå i full blomst. Om ikke lenge er nok de søte små bærene klare til å spises. Noen stor forekomst av markjordbær er det ikke på Dregsetsve, men nok til å kunne ta et par bilder av dem.

Skogstorkenebb er en av de vakreste plantene når den står i blomst. De siste dagene har mange av plantene rundt her sprunget ut med fargerike blomster i toppen. Nettopp kombinasjonen av blomster og knopper synes jeg er spesielt vakkert med denne arten.

Liljekonvallen blomstrer seint i år. Først nå er den på sitt peneste oppe på haugen ikke langt unna oss. Her er bakken dekt med vakre liljekonvaller. Mange av dem lå i dag presset ned på bakken. En elg hadde valgt enga med liljekonvall til å hvile seg på. Ikke verst til valg akkurat det!

Selv om mange villblomster står i full flor, er det også mange hageblomster som er på sitt vakreste på Dregsetsve nå. Mange av dem kan du se ved å logge deg på bloggen til kona mi, Liv (livsblomster.blogspot.com).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar