søndag 19. november 2023

Spennende første heldag på Tasmania med fem nye arter, 19.11.23

Bilder fra "Tamar Island Wetlands" 

Infoplakat


En solid plankesti tok oss fram i reservatet




"Tasmanian Native-hen" (Ny art!)



"Chestnut Teal" (Ny art!)

"Lowland Copperhead" (Ny art!)


"Black Swan"

"Welcome Swallow"

"Superb Fairy-wren"

Mange ender av ulike arter i dette reservatet!


Bilder fra campen vi lå på, "Launceston Holiday Park"

Kenguru - voksen (Ny art!)

Kenguru unge

Kanin

"Yellow-tailed Black-Cockatoo" (Ny art!)


I går tok vi fly fra Sydney til Tasmania, og kjørte bobil fra Hobart til Launceston, der vi tok inn på en campingplass. Etter frokost søndag morgen tok vi turen til en flott våtmarksområde, "Tamar Island Wetlands".

Dette våtmarksområde var godt tilrettelagt for besøkende, med blant annet en solid plankesti gjennom reservatet, og noen observasjonshytter. Det ga oss muligheter til å både å oppleve og ta noen bilder av fugle- og dyrelivet i denne våtmarken.

Vi kom blant annet over en ny ikke-flygende fugleart, ""Tasmanian Native-hen". Australia har faktisk tre ikke-flygende landfugler. Fra før har vi "krysset" de to andre, "Emu" og "Southern Cossawary". Denne store hønsefuglen fikk vi sett også et par andre steder i løpet av dagen.

En ny andefugl, "Chestnut Teal", var det flere av rundt om i reservatet.

Vi har faktisk ikke sett slanger i vill tilstand i Australia så langt. Det var derfor gledelig med et nærmete av en "Lowland Copperhead".

Ved campen vi lå på var det også mye liv, blant annet et par kenguruer av den arten som finnes på Tasmania. Her fikk vi også sett og fotografert ei ny kakadu/papegøye, den store og vakre "Yellow-tailed Black-Cockatoo".

2 kommentarer:

  1. Anonym21/11/23

    Nå er det Tasmania! Hvordan er klimaet der om sommeren? 20 grader? mvh Erling

    SvarSlett
  2. Anonym21/11/23

    Takk for kommentaren! Ja, her er det nesten som hjemme på sommers tid. Har hatt vel 20 grader om dagen. Litt kaldere oppe i Cradle Mountains dit vi kom i dag, men fryser ikke!

    SvarSlett