fredag 2. juli 2021

Storjoene og noen andre møter på fugleøya Runde

 

Storjo (Bilde 1 - 12)
Toppskarv på stein

Ut mot storhavet

Mot Rundebranden

Ung havørn

Havsuler på matsøk

Gravand med unger (Bilde 18 - 19)


Natthimmel mot vest


Under vårt opphold på Sunnmøre i slutten av juni, ble det også tid til en kveld på fugleøya Runde. Det her vi gjort utallige ganger før. Alltid er det like kjekt å besøke denne øya, helt ut mot storhavet.

Lundene er kanskje den største attraksjonen på Runde på denne tida. Det kommer jeg tilbake til i det neste innlegget. Dette derimot dreier seg om en annen av karakterartene på Runde, nemlig storjoen.

Storjoene har hekket på Runde i noen tiår nå, og bestanden er stabil og stor. Det er oppe på grasmarkene litt høyt i terrenget at storjoene finner sine territorier. Av den grunn er det ikke tillatt å forlate stien som går opp mot fuglefjellet og Lundeura.

Bildene av storjoene som jeg jeg viser her, ble alle tatt fra stien oppe i fjellet. Noen par holder til tett ved stien. Ett individ ligger gjerne på ei grastue bare en meter unna steinhellene. Noen ganger kan denne storjoen ligge på selve stien. Da må vi som er inntrengere, gå litt utenom for ikke å forstyrre.

Det blir alltid noen andre motiver fra Runde på slike turer. Denne gangen fikk vi sett at gravendene hadde fått fram ungene, at havsulene var på matsøk og at havørnen var på plass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar