lørdag 23. april 2016

Vellykket heldag med naturfoto i regi av BioFoto Midt-Norge


Deltakere på bever-workshop i Bymarka


De fire foredragsholderne


Beveren ved hytta i Theisendammen


Kvinender (Bilde 4 - 7)Stokkand hann


Ferske bevergnag


Beverspor


Den frosne beverråka


Parti ved Baklidammen


Skumbuer i vann


Granskog 1


Granskog 2


BioFoto Midt-Norge arrangerte ”Midt-Norsk NaturFotodag” for andre gang lørdag 23. april. Det ble også denne gangen et svært så vellykket arrangement med god oppslutning.

Dagen startet allerede kl. 04.30 med ”Beverworkshop” i Bymarka i Trondheim. 14 ivrige naturfotografer møtte opp, noen med erfaring fra foto av bever og noen som fikk prøvd seg for første gang.

Fortsatt er det mye vinter i Bymarka i Trondheim, og isen ligger tjukk både på Baklidammen og på Theisendammen. Ved Baklidammen har beveren i flere uker vært på land og felt flere trær, fra ei lita råk i isen. Selv om vi der fikk sett beveren i råka, forsvant den uten at vi fikk bilder av den.

Ved Theisendammen holdt et velvoksent individ seg rett ved hytta. Den fikk vi noen avstandsbilder av. Ett annet eksemplar dukket også opp, men forsvant raskt inn i beverhytta.

Likevel, dette ble en flott morgen, med skiftende skydekke og nysnø på bakken. Det ga god uttelling på noen andre fotomotiver.

Heldagen i naturfoto fortsatte gjennom 5 timer i vårt faste møtelokale, Suhmhuset ved Vitenskapsmuseet. Her deltok hele 50 naturfotografer. I tillegg til både en oppsummering fra Norsk Naturfotofestival, en naturquiz og noen lange pauser, fikk vi servert det ene flotte foredraget etter det andre.

De som bidro med foredrag av høy klasse denne gangen var: Bente Presto-Edvardsen, Knut Wuttudal, Wenche Anita Larsen Dahle og Lars Andreas Dybvik, alle medlemmer i BioFoto Midt-Norge. Tilhørerne ble mektig imponert over det de fikk sett og hørt fra disse tre glimrende foredragsholderne.

Takk til alle bidragsyterne som gjorde denne dagen til nok et vellykket arrangement i regi av BioFoto Midt-Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar