mandag 24. august 2015

Pantanal 1: Mitt første møte med Pantanal i Brasil


Yacaré caiman (Bilde 1 - 4)I motlys


Grey-necked wood-rail


Southern caracara


Bare-faced curassow (male)


Black-fronted nunbird


Black-striped tufted capuchin


Agouti


Orkidé 1


Orkidé 2


Lodgen Curicaca


Da er jeg for lengst tilbake i Norge etter en fantastisk og innholdsrik tur til Pantanal i Brasil.
På turen, glimrende arrangert av Stjørdal Foto, var vi åtte deltakere inklusiv reiseleder Kjetil Schjølberg.

Vi dro fra Norge 30. juli og var ikke tilbake før 11. august. Selv om noe tid gikk med til den lange reisa fram og tilbake, ble det mange dager inne i selve Pantanal.

Enkelt sagt er dette et gedigent våtmarksområde langt inne i Brasil, ikke langt fra grensa til Bolivia. I utstrekning snakker vi om et areal på størrelse med England. 

Vi fikk naturlig nok sett bare en liten flik av Pantanal, men kanskje den mest spennende.

Bildene som jeg viser her, er alle fra det første døgnet, da vi kom fram til Lodgen Curicaca, en av flere overnattingssteder langs den lange "Transpantaneira highway", en flere mil lang grusveg i det nordlige området i Pantanal.

Dette ble mitt aller første møte med natur på det amerikanske kontinentet. Det betød et møte med en natur hvor så godt som alle arter var totalt fremmede for meg.

De mange kaimanene (Yacaré caiman) i vannet rett ved der vi bodde, fikk vi tatt bilder av i stupmørket allerede den første kvelden. Litt av noen beist dette, på opp til 3 meters lengde!

5 kommentarer:

 1. Så mangen flotte bilder her siden sist!Må bare beundre det fotografiske og opplevelsen!Den Skogs riksen er da fin !og alle de andre:)))Helt topp!

  Mvh Anita

  SvarSlett
 2. Anonym25/8/15

  Spennende bilder. Jeg likte spesielt wood railen. Gleder meg til resten
  Lars H

  SvarSlett
 3. Dette så utrolig spennende ut!

  SvarSlett
 4. Anonym29/8/15

  Blir noe heeelt annet enn her på berget dette ja. Skal følge med når jeg er hjemom (mye reising for tia). Må sjekke ut denne caracara´n - om det er en rovfugl eller noe helt eget.Stilig fugl!

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarene fra dere alle fire! Kommer mange flere innlegg fra Pantanal de neste ukene. La ut ett nytt i dag. Ble en god start i et totalt ukjent landskap og med bare fremmede arter.

  Terje: Southern Caracara hører med til falkene, selv om den likner lite på en falk. Den så ut til å være mest en åtseleter, og spiste det den fikk servert...

  SvarSlett