tirsdag 11. november 2014

Havørner på nært hold i Flatanger


Mens det sist lørdag ble mange bilder av kongeørn (se forrige innlegg), ble det mange bilder av havørn dagen etter under vårt opphold i Flatanger.

Å være med Ole Martin Dahle ut i båten hans (ny og noe større båt dette året) for å fotografere de mange havørnene som han kjenner godt, er alltid en stor opplevelse.

Det ble det også denne gangen! Totalt sett fikk vi opplevd og fotografert et 30-talls havørner, noen mer nærgående og samarbeidsvillige enn andre.

Samtidig skiftet lyset mye i løpet av de timene vi fartet rundt i skjærgården ut for Lauvsnes, noe som gjorde sitt til at opplevelsene ble kanskje enda større i den friske havlufta.

De sju første bildene som jeg viser her, har jeg croppet ned til et kvadratisk format, noe jeg synes passer godt til akkurat disse motivene. Ett av dem er bevisst også tatt på lang lukkertid.

Både havørna i grantoppen og på den fargerike steinen var med på å krydre denne turen litt ekstra.

3 kommentarer:

 1. Anonym11/11/14

  Det bare strømmer på. Litt av noen suksessturer med OMD du har hatt. Skulle gjerne hatt en til jeg også - litt dafft lys den gangen vi var der. Men stor opplevelse uansett med Ørnemannen!

  SvarSlett
 2. Hei, du har fått mange fine bilder her. Jeg likte best nr. 2, 4 og 11. De var etter min mening ekstra friske. Fikk lyst til å reise opp en ny tur til ørnemannen nå!

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene, karer! Ja, en tur til OMD i Flatanger gir som regel et godt fotografisk utbytte. Selv har jeg vært der rundt 10 ganger - og synes det blir bare bedre og bedre. Kommer alltid hjem med nye bildeuttrykk!

  SvarSlett