torsdag 3. april 2014

Mandarinand og mange andre fuglearter


Mandarinand (to hanner)


Laksand (hunn)


Laksand (hunn) og stokkand (hann)


Kvinand (to hanner og ei hunn)


Tjeld


Stær


Pilfink (hann)


Hettemåker

Onsdag denne uka ble det såvidt et par bilder av de to vakre mandarinendene som de siste dagene har holdt til i Nidelva ved Nidarø.

Da jeg ankom stedet, var nok de to mandarinendene "stappmette" av brød som andre fotografer hadde foret dem med. Gode og mette la de fra land og svømte over på motsatt side av Nidelva. Der satte de seg likegodt til å sove på elvebredden.

Selv rakk jeg bare et par bilder før endene var midtveis ute i elva….

Da måtte jeg ha fokus på noen andre fjærkledde skapninger. Ei fin laksand lot seg fotografere på nært hold og kviandhannene var særlig opptatt av å kurtisere kvinandhunnene.

Seinere på dagen, etter noen timer på jobb, tok jeg turen ned i fjæra på Skatval. Der ble det bilder av tjeld på nært hold og pilfink og hettemåker på langt hold.

Vel hjemme på Dregsetsve var stæren fortsatt opptatt av næringsrik og feit fuglemat ved foringa.

3 kommentarer:

 1. Anonym8/4/14

  Mandarinendene er utrolig vakre, men laksanda som rister seg tar kaka her!

  SvarSlett
 2. Oj Einar, du har begynt å komponere ;). De to siste bildene er jo kjempespennende. Pilfinken er flott med greinene som strekker seg ut og fine fargetoner i bildet. Bra!

  SvarSlett
 3. Takk til dere begge to!
  Terje: Enig i at laksanda ble seriens beste denne gangen.
  Lars Andreas: Godt at du fant noe å kommentere her inne (e-he..)! Forøvrig, du er nesten den eneste som har vist interesse for de to siste bildene (Facebook inkludert)…

  SvarSlett