torsdag 6. juni 2013

Alltid noe å fotografere rundt Leksdalsvatnet


Horndykker


Horndykkere


Kanadagås


Fra nordenden


Fra nordenden


Det nye fugletårnet i sørøst


Utsikt fra det nye fugletårnet


Utsikt fra det nye fugletårnet


Dvergmåke i flukt v/ det nye fugletårnet

Torsdag i forrige uke tok jeg turen rundt Leksdalsvatnet (mellom Verdal og Steinkjer kommune) etter jobbslutt. Som vanlig bød rundturen på en rekke fotografiske muligheter.

En av karakterartene ved Leksdalsvatnet er horndykkeren. Selv om jeg denne gangen ikke kom på ultranært hold, fikk jeg til et par bilder av denne vakre fuglen. Enda hadde ikke parene gått til hekking i Leksdalsvatnet.

Det hadde imidlertid kanadagåsa. Mens maken gikk rundt på nyspira åker, lå ektefellen på reiret ute på en liten holme i vatnet.

Spennende var det også å gå ut til det nye fugletårnet i sørøst. Her er det et fuglefredningsområde. Fra tårnet var det god utsikt i flere retninger.

Mest ekslusivt denne dagen, og sett fra fugletårnet, var noen eksemplarer av dvergmåke. Selv om  jeg ikke så mange, var det andre samme dag som hadde telt hele 25 individer. Det blir nok hekking av dvergmåker ved Leksdalsvatnet i år!

6 kommentarer:

 1. Bildene dine minner meg på at det er litt for lenge siden jeg var på Leksdalsvatnet! Bilde nr. to av horndykkerne og dvergmåsebildet likte jeg veldig godt.

  SvarSlett
 2. Anonym8/6/13

  Fugletårnet må besøkes ved anledning - ikke vært der enda. Arti med "stripegås" og veldig bra av både horndykker og dvergmåke! Sistnevnte er nok en art i fremgang...

  SvarSlett
 3. Kjenner lengselen etter Trøndelag når jeg ser disse bildene. Kjenner meg godt igjen ved nordenden av vatnet, der har jeg vært endel ganger. En fin serie du legger ut, der jeg likte horndykkerbildene best.

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer, karer! Hadde det bare ikke vært så langt å kjøre, hadde jeg nok tatt enda flere turer til Leksdalsvatnet. Ser at de ser mye interessant fra det nye tårnet...

  SvarSlett
 5. Flott serie bilder dette Einar..
  Mange bilder jeg liker her, men best horndykkerbildene..!

  SvarSlett