tirsdag 19. januar 2021

Nye møter med store og små fugler i vinterkulda på Skatval

 

Sangsvane (Bilde 1 - 3)





Gjerdesmett

Storskarv (Bilde 4 - 5)


Kråker

Blåmeis

Kjøttmeis (Bilde 9 - 10)


Bokfink hann

Grønnfink hann


Vinterkulda fortsetter på Skatval. Den siste uka har gjerne gradestokken vist rundt ti kuldegrader, litt mildere om dagen og litt kaldere om natta.

Det sammen med snøen som kom i forrige uke, gjør at landskapet nærmest bades i vakre vintermotiver.

For store og små fugler er særlig kulden en utfordring. Sangsvanene finner fortsatt godt med spillkorn på kornåkrene. Nå som mange åkrer er dekt med snø, foretrekker de åkrer tett ved fjæra. Ved Vinge har det derfor de siste par ukene vært sangsvaner å se så godt som hver dag.

En liten flokk sangsvaner fløy tett forbi meg forleden dag. Jeg fokuserte på en av dem og fikk noen gode fluktbilder av den da den fløy tett forbi i vintersola.

Storskarven og kråkene er faste innslag på Vinge og ved Storsteinen på Skjervold. Noen få gjerdesmetter har funnet sitt sted ved et lite oppkomme med rennende vann.

Hjemme hos oss på Dregsetsve har det virkelig gått unna med solsikkefrø i kulda. Nå nyter nok over 100 individer godt av dette, bl.a. vanlige arter som kjøttmeis, blåmeis og grønnfink.

En enslig bokfink hann har også vært å se alle de siste dagene. Den lider nok ingen nød i vinterkulda, så lenge den finner mat nok rundt husene våre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar