søndag 24. januar 2021

Gulspurv er valgt som "Årets fugl" av Norsk Ornitologisk Forening

 

Gulspurv (Bilde 1 - 4)




Gråspurv hann

Gråspurv hunn

Pilfink (og et par gråspurv)


Sangsvaner i snømønster

Sangsvaner i lufta

Sangsvaner i sterk vind

Storskarv i sterk vind

Stokkender i sterk vind

Stokkender i vintersol

Storskarv på stein

I mange år har Norsk Ornitologisk Forening valgt å ha spesielt fokus på en fugleart. Felles for alle artene har vært at de er arter hvor bestandene er sterkt synkende.

For 2021 har NOF valgt gulspurven som "Årets fugl". Også denne arten har vist en kraftig tilbakegang, uten at forskerne er helt sikre på hvorfor.

Det er da også litt av hensikten med å velge gulspurven som årets fugl. Man håper på å få bedre oversikt over hvordan det står til med arten, og kunne peke på mulige årsaker som forklarer nedgangen.

Gulspurven har vært en vanlig art rundt om på Skatval. Særlig om vinteren har det vært godt med gulspurver å se. En mulig årsak til det kan være de mange kornåkrene.

Sist høst var det lite gulspurv å se. De siste par ukene har dette endret seg. I området nær fjæra på Skatval, der jeg ofte er innom for å se etter oteren, kunne jeg denne helga se en større flokk på et par hundre individer.

Sist fredag og lørdag fikk jeg tatt bilder av også andre fuglearter. I likhet med gulspurvflokken holdt en større flokk med gråspurv og pilfink til i det samme området.

Sangsvanene var også på plass disse dagene, men ikke i en slik stor flokk som for noen dager og uker siden. Noen av dem holdt til på en stubbåker, andre fløy forbi, mens tre av dem kjempet seg mot vinden i bølgene litt fra land.

Både stokkender og storskarv fikk jeg også tatt noen flere bilder av denne helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar