fredag 23. august 2024

Nærmøter med tre kjente og store elgokser på Skatval, 21. og 22.08.2024



Kveldsmøte med en elgokse (14 tagger)








Morgenmøte med to store elgokser (begge 16 tagger)



























































Etter møte med de to oterne i fjæra på Skatval onsdag kveld (se det forrige innlegget), var våre to amerikanske venner, og som vi hadde med oss rundt på Skatval, klare for å møte elgene i bygda.

Allerede da vi tidligere på kvelden nærmet oss stedet vi bor, dukket ei elgku med en fjorårskalv opp i åkeren. De fikk vi noen avstandsbilder av, og de to amerikanerne var mer enn fornøyde.

Litt seinere på kvelden, da nattemørket var i ferd med å ta over, tikket det inn ei melding på mobilen om en stor elgokse like i nærheten. Vi rykket ut og fikk tatt noen bilder av denne 14-taggeren på lang lukkertid. Amerikanerne var enda mer fornøyde!

Allerede grytidlig torsdag morgen rykket vi ut igjen. Da fant vi de to største elgoksene (begge med 16 -tagger) midt i havreåkeren. Noen bilder av dem ble det der de gikk rundt og spiste tidlig frokost.

Da lyset var i ferd med å komme skikkelig, med skyfri himmel denne morgenen, forlot elgoksene åkeren. Av erfaring skjønte jeg hvor de kunne dukke opp. Dermed kjørte vi rolig til dette stedet.

Etter å hva ventet noen minutter kom de to elgoksene over bakkekanten. Den nærmeste halve timen ble en knallopplevelse, både for amerikanerne og for meg som har tatt noen bilder av store elgokser, også av disse to elgoksene i sommer.

Snakk om uttelling! Om amerikanerne var fornøyde? Ja, dette toppet det meste av hva de hadde opplevd så langt i sitt korte Norgesopphold denne gangen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar