onsdag 26. oktober 2011

Variert natur i "Yanchep National Park"

Australia har fredet mange såkalte "National Park". Noen av dem er store urørte områder, andre igjen som "Yanchep National Park" rett nord for Perth, er på bare noen få kvadratkilometer og sterkt berørt av menneskelig aktivitet.

I den ene enden av denne nasjonalparken var det et større vatn med grasplen og bygninger på den ene siden og en sti rundt vannet. Stier i bakkene rundt gjorde det mulig å gå på leiting mange steder etter gode motiver.

I denne parken fikk vi komme nært innpå koalaen. Dette dyret, som har spesialisert seg på kun å spise blader av eukalyptus for så og fordøye maten i mange timer, ble holdt i ei større innhegning. Koala lever ikke i vill tilstand i denne delen av Austrlia. Bildene jeg viser her er dermed tatt under kontrollerte forhold.

Vilt lever derimot flere arter kenguru. Ett individ kom vi tett innpå, og fikk tatt et portrettbilde av, der det lå innunder en busk midt på dagen.

Av fuglene vi kom i kontakt med denne dagen, var det flere eksemplarer av "Purple Swamphen" eller sultanhøne som vi kaller den på norsk. En merkelig skapning som har spesialisert seg på vandring/matleiting i takrørskogen. I Australia så det ut til at den mer enn gjerne også gikk på matleiting på grasplena.

Landskapet i denne nasjonalparken var variert og bød på alt fra frodige skoger til spesielle planter og trær.

3 kommentarer:

  1. Flott blogg ! , liker ørne bilde !

    SvarSlett
  2. Anonym30/10/11

    Flotte bilder også her! Vi hadde vill koala nord i Australia, men ble vel litt mer grumsete bilde enn dine. Og øynene igjenseget - det er jo et problem med en arten. Ser at den var litt mer våken hos deg - ikke verst..

    SvarSlett