mandag 24. oktober 2011

Fjellet "Kata Tjuta" overrasket og imponerte!"Uluru" ligger i nasjonalparken "Uluru-Kata Tjuta National Park". Som navnet viser, må det være noe som heter "Kata Tjuta". Vi dro dit også, 25 km unna "Uluru".

Dette fjellet består egentlig av hele 36 små og store topper, og ikke alle henger sammen med hverandre. Dermed blir det nesten som et fjellandskap med mange fjell rundt deg.

Selv valgte vi å gå en fottur i noe som kalles "Valley of the Winds". Denne vindenes dal var særlig vakker, med spennende topper, frodig dalbunn og bratte skrenter og skar. Målet, skulle det vise seg, var et skar med vakker utsikt mot andre topper i "Kata Tjuta" (se høydeformatbildet).

Å vandre rundt midt inne i "Kata Tjuta" ga oss møter med flere levende skapninger. De tre siste bildene viser noen av dem, blant annet nok en honningeter, en "Singing Honeyeater" og en kjent burfugl her hjemme, en "Zebra Finch". Et lite og harmløst krypdyr på vel 10 cm var arten "Pebble Earless Dragon" ifølge litteraturen.

Også solnedgangen over "Kata Tjuta" var vakker. Dette fjellet framstår som minst like rødt, selv om grunnen og dermed bergartene var forskjellige fra "Uluru".

3 kommentarer:

 1. Nydelige langskapsbilder av ett av verdens underverker og fint og rent portrett av Dragon. Var der selv i august i år og synes Kata Tjuta med "Valley of the Winds" tok kaka, og var vesentlig mer spektakulær enn Uluru. På grunn av regn i juni/juli var ørkenen vesentlig grønnere enn vanlig med blomstring, noe dere sannsynligvis også merket. Deverre var det for kaldt om natta til at reptilene var særlig aktive når vi var der.

  SvarSlett
 2. Takk for det, Bård! Spennende å høre om dine opplevelser også! Ser ut som vi var det på ei optimal tid (tilfeldig). Seinere blir det altfor varmt og milliarder av fluer...

  SvarSlett
 3. Anonym27/10/11

  Hei Einar, kjempefine bilder fra Austrlia.Det er spennet til lese din
  rapport. Mange hilsen Dieter fra Tykland

  SvarSlett