mandag 24. oktober 2011

I helikopter over "Kata Tjuta" og "Uluru"


Oppholdet ved de to spenstige fjelltoppene Kata Tjuta og Uluru ble avsluttet med en helikoptertur inn mot toppene ved solnedgang. Det ble litt av en opplevelse! Dermed ble det bilder fra litt andre vinkler enn bare fra bakken.

Selv fikk jeg orkesterplass ved siden av piloten og fikk tatt en mengde bilder under den 45 minutters lange helikopterturen. Særlig da vi nærmet oss de høyeste toppene ved Kata Tjuta, ble det bilder med litt ekstra smell i, da kveldssola skinte på sitt aller vakreste.

Etter hvert forsvant lyset mer og mer. Da vi kretset inn mot Uluru, var det allerede blitt skumring. Likevel var det en opplevelse å få sett også dette fjellet fra lufta!

Det nest siste bildet i denne serien viser den bratte vegen opp på Uluru. Det var bare her det var mulig å gå opp og ned. Skikkelig bratt var det, men en solid kjetting å holde seg i gjorde det rimelig trygt. De fleste i vårt reisefølge til Uluru/Kata Tjuta tok da turen opp, en gåtur på nærmere 3 timer tur/retur, og med en flott utsikt fra toppen.

Serien avsluttes med et bilde av Uluru, litt gjemt under greinene på et tre i vegkanten. Vi vil nok minnes oppholdet ved "Uluru - Kata Tjuta National Park" i lang tid framover!

2 kommentarer:

  1. Veldig stilig fra luften, også!

    SvarSlett
  2. Joda, Marianne, det VAR virkelig stilig fra luften også! Litt misunnelig på dere som gikk til topps på Uluru...

    SvarSlett