fredag 28. oktober 2011

Svært fuglerikt ved Lake Monger!
I det forrige innlegget viste jeg bilder som var tatt nær sentrum av Perth. Lake Monger er en innsjø som ligger ikke langt derfra, midt i et boligområde nord for byen, omgitt av hus og trafikk på alle sider. Likevel blir dette å rekne som ei viktig våtmarkslunge inne i byen. For maken til fugleliv, både i antall arter og antall individer, har vi sjeldent opplevd! Vi var der to dager, en ettermiddag og en tidlig morgentur.

De to øverste bildene viser litt hvordan det så ut rundt innsjøen. De neste ni bildene viser noen av fuglene vi fikk sett og fotografert rundt Lake Monger de to dagene. I rekkefølge var det:

"Great Crested Grebe", den største dykkeren, var svært vanlig. Dette er samme art som vi i Norge kaller toppdykker. Det neste bildet viser "Australian White Ibis", en art vi bare så ett eksemplar av ved innsjøen.

En blånebbet stivhaleand ved navn "Blue-billed Duck", var spesiell mens den minste skarven, en "Little Pied Cormorant" strakk på vingene etter et dykk.

I kanten av vannet gikk ei stor "Eastern Great Egret" på matjakt, mens den australske skjeanda, ei "Australian Shoveler" lå lenger ut på vannflata.

Ei lita hegre, en "Nankeen Night Heron", lot oss komme på nært hold før den tok til vingene og i tretoppen over oss satt et par fargerike "Rainbow Lorikeet".

Den mest spesielle fuglen vi fikk sett ved Lake Monger var likevel "Musk Duck" (litt dårlig bilde, mye croppet). Maken til spesiell oppførsel har vi aldri sett på en andefugl! Hannen la seg flat på vannflata, bøyde stjerten opp mot ryggen, fylte skinnposen under nebbet med luft, for så å slå i vannet med føttene mens den slapp ut lufta fra skinnposen. Spesielt og sikkert noe som hunnen av denne arten syntes var både vakkert og tiltrekkende...

1 kommentar:

  1. Anonym30/10/11

    Huff det e nesten til å bli dårlig av! ustralerne er ikke dårlig til å sikre en del flotte biotoper, også i sentrale strøk. Og alt av fugl blir nytt for en nordboer. Mye lækre fuggelbilda her!

    SvarSlett