tirsdag 18. oktober 2011

"Canal Rocks" - fargerik natur i sør

Allerede dag to under vårt Australiaopphold dro vi 20 mil sørover kysten fra Perth. I fire dager skulle småbyen Dunsborough være vår base. Derfra tok vi turer ut i området.

Første avstikker (lørdag 1. oktober) gikk til Canal Rocks - et opprevet strandområde med fargerike bergarter og der hvitskummende bølger fra storhavet slo inn.

En liten firfirsle, en mulig "Arboreal Snake-eyed Skink", fikk vi også tatt noen bilder av før den gjemte seg under steinen.

Plantene ga mange kraftige fargeinntrykk. På denne tida av året, og særlig i år med mye nedbør tidligere i vår, var floraen på sitt aller beste. Det øverste av plantebildene viser orkideen "Cowslip Orchid". Denne skulle bli en av flere orkideer vi fikk sett og fotografert på denne turen sørover.

Legg merke til formen på de knallrøde blomstene på det ene bildet. Dette var en av flere "flaskebørste"-arter. Disse buskene var fulle av godsaker, både for tallrike bier og flere nektarspisende fugler.

Dagens fuglebilde viser en liten og spesiell art, en "Splendid Fairy-wren", en litt sky men aktiv småfugl som minnet om en krysning mellom blåmeis og gjerdesmett, bare enda saftigere i fargene.

3 kommentarer:

 1. Anonym18/10/11

  flott innlegg på bloggen Einar. Fine bilder og god tekst. Supert;-)
  Kjell Thore

  SvarSlett
 2. Fint å endelig få se bildene du satt med nesa i hver kveld på PCn... Men den fisla ser litt større ut enn hva den egentlig var. Eller?! :-)

  SvarSlett
 3. Firsla var nok ikke så stor, nei... bare ca. 15 cm. Men, bare vent til neste blogginnlegg! Den var stor den!!!

  SvarSlett