lørdag 22. oktober 2011

"Daran Park" - midt blant boliger
Vel tilbake i Perth etter dagene sørover, fikk vi brukt noe tid til å fotografere naturen i nærmiljøet. Mellom husene i boligområdet hvor vi bodde, lå en liten park ved navn "Daran Park". To små dammer og noe skog rundt utgjorde denne lille parken.

Her var det flere typiske fuglearter for området. I trærne satt gjerne de hvite papegøyene "Little Corella". Paret av Australian Wood Duck hadde nettopp fått fram fire unger. Disse så vi flere ganger de neste dagene, fortsatt med fire aktive unger.

Mest spennende var den lille dykkeren "Australasian Grebe". Paret hadde reir i sivkanten. Mens maken lå og rugde på eggene, fulgte den andre godt med oss. Denne arten likner veldig på vår hjemlige dvergdykker. Det hører med til historien at ett par av arten hekket her også i fjor, sannsynligvis det samme paret.

I "Perry Lakes Reserve", en mye større park ikke langt unna, fikk jeg tatt et par gode bilder, av den samme papegøyearten og av nasjonalfuglen "Laughing Kookaburra". Sistnevnte satt rolig og lot meg komme på bare noen få meters hold.

1 kommentar:

  1. Anonym23/10/11

    "Aussiene" er hakket bedre på parker enn oss her på bjerget.. Vi var også tett på både wood duck, dykkeren og kokaburraen (fryktløst oppsyn på den), men papegøyen der var ukjent. Bra bilda!

    SvarSlett