lørdag 30. oktober 2010
Blant Quokkas og annet på Rottnest Island
Den siste hele dagen i Australia i denne omgang tilbrakte vi på den spennende øya Rottnest Island rett ut for Perth. En god halvtimes båttur brakte oss dit. Vi var definitivt ikke alene! Denne øya er et ferie- og badeparadis for svært mange. Da øya er relativt stor og med mange muligheter, fant vi ei strand som slettes ikke var stinn av andre. I tillegg til å bade, snorkle og slappe av i sola, ble det litt tid til foto.
Øya er kjent for en stor bestand av Quokkas, en svært liten kengeruart som nesten bare finnes her. Arten ble først oppfattet som ei stor rotte, derav navnet på øya. Arten viste seg å være enkel både å komme innpå og fotografere. Et flott lite dyr som gjerne holdt til midt blant alle besøkende
Rett bak oss på stranda dukket flere store krypdyr opp, en type firfirsle. Disse var mørke, over 40 cm lange og sprang ganske fort avgårde i den varme sanda, på leiting etter en godbit fra oss tobeinte.
Også den vakre beltevipa (Banded Lapwing), den vanlige australmåka (Silver Gull) og et velvoksent eksemplar av australpelikan (Australien Pelican) fikk vi tatt noen bilder av.
Nå gjenstår bare timer til vi setter oss på flyet tilbake til Norge. Det etter noen fantastiske uker her nede! Vi sitter igjen med mange flotte inntrykk. Det får bli en oppsummering på bloggen av denne turen til Australia om noen dager.
fredag 29. oktober 2010
AQWA - The aquarium of Western Australia
Fredag ble det nye opplevelser av "tamme dyr". Vi tok turen litt nord for Perth for å studere livet under vann. Da var det ikke dumt med et besøk i AQWA, et akvarium der de har satset på å presentere dyrelivet under vann i denne delen av Australia.
Her var det hele svært så pedagogisk lagt opp og midt i blinken for aktive unger som ønsker å lære mer om livet i havet. Også vi, som forlengst er blitt store unger, hadde mye å lære.
Når jeg besøker slike steder, får jeg ekstra lyst til å utvide mine motivområder. Bare det at det krever store forberedelser, mye øving og tungt utstyr før en lykkes. Da kan "snarveien" være et besøk i et slikt akvarium som det vi denne dagen fikk oppleve.
Perth sentrum og dyrehagen
Torsdagen brukte vi til å gjøre oss bedre kjent med sentrum av Perth, en by på vel 1,5 millioner innbyggere. De aller fleste bor i småhus. Av den grunn er byen utrolig stor i utstrekning. I sentrum derimot er det flere virkelig høye "skyskrapere", samlet i ei oversiktlig klynge. Dette gir muligheter for noen litt annerledes motiv under ei slik byvandring som det vi foretok.
Etter å ha trålet gate opp og gate ned, tok vi båten over Swan River og til Perth Zoo på den andre sida. Dette var en dyrepark som alle andre dyreparker, mest trist å se på der alle dyrene har svært begrensete muligheter.
Her fikk vi sett de dyrene som er typiske for Australia, og som det ikke bare er å stikke bort i nabolaget for å fotografere. Flere ulike sorter kenguruer, en rolig koalabjørn, ei diger saltvannskrokodille og en hissig tasmansk djevel var blant motivene vi jobbet litt med.
onsdag 27. oktober 2010
Australskarver og hinduterner
Tirsdagens kjøretur sørover langs kysten fra Perth førte oss også til et par områder med spennende fuglearter.
På veg ut mot Cape Naturaliste kom vi over ei lita øy ved stranda full med australskarver (Pied Cormorant). Stedet var tydelig brukt til hvilested i lengere tid for denne flotte skarvearten, noe de store mengdene med kritthvit guano vitnet om. Med blå himmel og grønnblått hav ble dette en noe uvanlig og flott opplevelse.
Dagene går raskt over til natt her nede. Like før solnedgang ved stedet Yallirup kjørte vi helt ned til havnivået. Der kom vi over en flokk med hinduterner (Great Crested Tern). Disse store og flotte ternene lot oss komme på nært hold. Med bølger og aktivitet på fuglene, fikk vi til noen varierte bilder før dagslyset forsvant.
Frodige skoger og spennende kyst
Australia har mye å by på av variert natur! Tirsdag morgen la vi i veg sørover langs kysten fra Perth. Her var det mye frodig natur, og godt med vegetasjon langs vegen og i områdene rundt.
Vi stoppet flere ganger underveis, på leiting etter nye motiver. I en liten skog vokste det ekstra mye av planten kengurufot, med en spesiell og fargerik blomst i toppen. Kenguruer derimot har vi enda tilgode å få skikkelige bilder av. De er skvetne og kommer gjerne fram i åpent terreng først etter solnedgang.
En av de siste stoppestedene denne dagen var ved fyret ute på Cape Naturaliste. Dette skal være det nest vestligste fyret i Australia. Selve fyrtårnet lå høgt over havnivået, oppe på toppen av høydedraget. Derfra kunne vi også se et par mindre hvaler i vannflata under.
søndag 24. oktober 2010
Pinnacles Desert og en velvoksen Emu
I helga var vi på biltur langs kysten nord for Perth. Lørdag besøkte vi Nambung National Park. Deler av denne nasjonalparken inneholder en ørken med helt spesielle steinformasjoner. Pinnacles Desert som denne ørkenen heter, var litt av en opplevelse!
En fire km lang bilveg gjennom ørkenen ga oss næropplevelser med disse spesielle steinformasjonene. Utrolig spesielt og stort!
På veg ut av ørkenen dukket en velvoksen emu opp rett ved bilen. Da gikk jeg ut av bilen og fulgte denne spesielle fuglen gjennom kratt og steiner. Jeg fikk flere relativt nære bilder av denne verdens nest største ikkeflygende fugl. Utrolig spesielt og stort dette også!
torsdag 21. oktober 2010
Wave Rock - for en bølge!
Da er det på tide å legge ut noe annet enn fuglebilder fra Australia! I dag (torsdag) gikk turen vestover fra Perth. Etter 35 mils kjøring var vi framme ved stedet som kalles "Wave Rock".
Dette var litt av noen "bølger" - av en type som ikke har forandret seg på veldig lang tid. Sjelden har vi sett noe slikt som dette. Her hadde du virkelig følelsen av å gå under bølgene - eller over da jeg gikk fram til kanten på oversida.
Dette er et av de mest besøkte turistattraksjonene i WA (Western Australia, noe vi godt kan forstå. Ikke bare selve "bølgen" var imponerende. Også området opp for selve Wave Rock ga positive opplevelser med flere spennende steinformasjoner, noe det ene bildet tydelig viser.
onsdag 20. oktober 2010
Flere nye fuglearter
Turen til Kings Park i Perth på tirsdag bød på mange muligheter for å ta bilder av noen relativt vanlige fuglearter i dette området.
En av de vanlige endene var Mankeand (Australian Wood Duck) der hannene var lette å kjenne igjen med tydelig brunt hode. Relativt enkle ender å komme nært innpå, enten i en slik liten dam som på bildet, eller når de gikk rundt på marka og beitet.
Mer spesiell var Rødflikhonningeter (Red Wattlebird) der den i raske bevegelser fløy fram og tilbake. Denne aktive og lydhøre fuglen med lang stjert har spesialisert seg på å spise nektar fra ulike planter.
Ett individ av Kortnebbskarv (Little Pied Cormorant) kom vi over ved en av dammene i parken. Denne lille skarven lot seg etter hvert fotografere på nært hold der den satte seg til på en stein for å tørke fjærdrakten.
Klageravn (Australien Raven) har fått et godt norsk navn. Over alt hørte vi denne ravnearten der den tydelig klaget på et eller annet. Lydhør var den i hvert fall.
I regnbuens farger
Tirsdag, min andre hele dag i Australia, bød på flere flotte opplevelser. Et besøk i Kings Park i Perth, og seinere nede ved stranda Cottesloe, ga utrolige næropplevelser av en spesielt fargerik fugl, så heter den da Regnbuelori (Rainbow Lorikeet).
Maken til aktiv fugl i trærne har jeg sjeldent sett. I parken gikk den løs på oransje blomster på et for meg ukjent treslag. Snakk om at fargene på fugl og tre passet godt til hverandre!
Idet sola var i ferd med å gå ned, og mørke natta nærmet seg, slo flere hundre individer seg ned i noen store bartrær, både for å spise og kose litt med hverandre. Parene holdt ofte tett sammen. Sangen eller skrikene var så intense at vi nesten måtte holde oss for ørene. Du verden, dette var noe annet enn norske sangfugler...
Abonner på:
Innlegg (Atom)