søndag 23. juli 2023

Tett på fire elgokser på Skatval

























Fredag kveld denne uka kom vi endelig over noen skikkelig store elgokser på Skatval i Stjørdal.

Vi hadde egentlig begynt å gi opp å finne dem, selv om vi fikk noen rapporter om store elgokser i dette området et par dager tidligere. 

De tre store elgokene stod midt i kornåkeren, men på en slik måte at vi fikk noen bilder av dem før vi kjørte hjem. "Vi" i denne sammenheng var et besøk fra Australia. Han var synlig imponert over disse store elgoksene, et dyr ha ikke tidligere hadde sett "live".

Natta ble av den grunn rimelig kort. Allerede fire timer seinere var jeg på plass i det samme området, uten australieren som trengte litt ekstra nattesøvn.

Sannelig var de tre store elgoksene (med 16, 14 og 12 tagger) på plass i en annen åker like ved. Sammen med dem var også en ung elgokse med det enkleste geviret, et såkalt "sykkelstyre".

Selv om det var overskyet og duskregn, ble det mange bilder av disse fire elgene. Elgene lot seg ikke forstyrre av den ivrige elgfotografen med åpent bilvinda like ved, men beitet videre på trær og saftige planter i åkeren, faktisk mest erteplanter i en sådd åker.

Nærmest på kommando avsluttet de fire elgoksene nattas lange måltid og ruslet rolig vekk fra meg. De tok sikte på en skogteig ikke langt unna, hvor de kunne finne et fredelig dagleie.

2 kommentarer: