mandag 24. juli 2023

Ingen døde krykkjer å se på Bud denne sommeren!

 





Fra fjorårets besøk i Bud, se teksten nederst i dette innlegget


Krykkjer med skarpe spiker i forkant. Må fjernes!!!






Her kan det også med fordel ryddes opp, og gi plass til enda noen krykkjepar









Det eldste huset i Bud


De eneste krykkje vi fant som hadde gjort hekkeforsøk i en fjellvegg

Mandag og tirsdag for ei uke siden var vi igjen på besøk på Bud, det gamle fiskeværet ut for Molde, ved starten på Atlanterhavsvegen. Der hekker fortsatt noen titalls par krykkjer, i all hovedsak på noen gamle bygninger inne i havna.

I fjor fikk jeg reaksjoner på et bilde jeg tok av krykkjene ved et nedlagt fiskemottak. 
På denne brygga hadde noen spent opp taug for på den måten å prøve å hindre at krykkjene bygde reir.
Det hadde de ikke lyktes med. Krykkjene var der, og noen måtte bøte med livet da de hang seg fast i dette tauget. Se bildet som viser oppslaget som Romsdals Budstikke laget.

Saken fikk stor oppmerksomhet, eieren ble anmeldt og Statsforvalteren ble koblet på. Det hele endte med at  det gamle tauget ble fjernet, sannsynligvis av eieren av det gamle fiskemottaket.

Godt var det for krykkjene. I år var de tilbake, med reir og krykkjer i alle de tre "dørene" i denne brygga. Om det har vært egg og unger i reirene i sommer, vet jeg ikke. Da vi var der for ei uke siden, så vi bare voksne krykkjer sittende i reirene.

Ser du nøye etter på de to bildene av den røde brygga merket med "Restaurant Slipen", ser du at noen har spent opp lange og tynne spiker foran krykkjereirene. Så fortsatt bør det nok ryddes opp i Bud, for å sikre at den trua arten krykkje kan hekke trygt i dette fine fiskeværet.

De øvrige bildene av krykkjer viser nettopp slike trygge plasser. Der så vi voksne krykkjeunger i flere av reirene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar