mandag 5. september 2011

Mange mulige motiver med måker (i Flatanger)

Etter helgas ørnesafari hos Ole Martin Dahle i Flatanger sitter jeg også igjen med mange artige bilder av måker. Kanskje er disse motivene minst like interessante. De gir i alle fall uante muligheter for variasjoner i form og farge.

Ole Martin mater måkene bevisst når han er ute med båten for at vi naturfotografer skal få gode havørnbilder. Da blir ørnene lettere oppmerksomme på oss. Ved brygga sitter måkene og venter når båten legger i fra. De følger oss gjennom hele turen i det fantastiske øyriket i Flatanger.

Medbrakt har han en sekk full med gammel brødmat samt en pose med tørrfor hundemat. Kontinuerlig gir han en matbit til måkene. Dermed blir det mange artige episoder der måkene kjemper om maten. Selv tror jeg alle måkene er gode og mette etter turen. Selv har jeg fylt opp minst halvparten av fotobrikkene med varierte måkebilder.

Gråmåke og svartbak var de artene som dominerte, alt fra årsunger og til voksne individer. Noen fiskemåker og ei hettemåke (den i flukt med en ring på bakhodet - litt rar og uvant fjærdrakt) så vi også.

Hvem har sagt at måker er noen kjedelige fugler som bare lager støy? For meg er de ikke langt unna et favorittmotiv!

1 kommentar:

 1. Heisann

  Måker er intet kjedelig motiv nei.
  Mye tøffe bilder her.
  Bilde nr 2 var knalltøft. Og selvfølgelig bilde nr tre med selveste ørnekongen er artig.
  Ellers likte jeg godt det siste bildet med den flotte himmelen på.

  Tommy S

  SvarSlett