onsdag 14. oktober 2020

Fortsatt stint med grågjess i Stjørdal!!!


 

Tidlig i forrige uke fikk jeg tatt bilder av mange grågjess i Stjørdal, kanskje så mange som 2000 individer, noe jeg skrev om her på fotobloggen. Da holdt de til i Gråelvosen. Det gjør de fortsatt! Grågjessene har brukt denne våtmarken i flere uker nå, til hvileområde mellom matøktene inne på stubbåkrene med korn ikke langt unna.

Tirsdag ettermiddag denne uka var jeg igjen tilbake i Gråelvosen. Da tok grågjessene til vingene, etter en siesta i dette området. Som tidlig på morgenen gikk den korte flyturen litt innover bebyggelsen i Stjørdal.

Ved den store og sammenhengende stubbåkeren ned for Stokkbergan gikk grågjessene inn for landing, etter å ha vært i lufta bare et par minutter. Der fant de seg godt til rette på den nyslåtte kornåkeren.

Store mengder spillkorn er mer enn nok føde for de mange grågjessene ser det ut til. De vil nok holde seg til denne beiteplassen to ganger om dagen, så lenge det er mat å finne der eller kulda setter inn.

Det skal bli spennende å se hvor lenge de mange grågjessene holder ut denne høsten. Aldri før har så mange grågjess holdt til i Stjørdal samtidig om høsten.

Noen ganske få kortnebbgjess kunne jeg også observere blant de mange grågjessene. Store flokker av kortnebbgjess har de siste par ukene flydd forbi Stjørdal og mot overvintringstedet ved Vadehavet, havområdet fra Danmark til Nederland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar