mandag 17. august 2015

Ny tur til vakre Neusiedlersee i Østerrike


Gjeterhytte og brønn


Solsikkeåker 1


Solsikkeåker 2


Storkereir 1


Storkereir 2


Stork 1


Stork 2


Stork 3


Sørhare 1


Sørhare 2


Fra operetten "Eine Nacht in Venedig" i Mörbisch


Fyrverkeri over scenen i Mörbisch


I slutten av juli gikk turen til Illmitz ved Neusiedlersee i Østerrike. Der har vi vært mange ganger opp gjennom årene. Dette flate landskapet på grensa mot Ungarn fascinerer oss mye. Samtidig kan området by på mye spennende natur.

Sore deler av området er et kulturlandskap, oppdyrket med drueranker og åkrer med blant annet solsikker. Mellom alt dette ligger flere våtmarker, saltsjøer og annen natur, som kan by på mye spennende.

En av karakterartene for området er storken. Den hekket på flere av takene inne i Illmitz. Der drev de snart flyvedyktige ungene med vingetrening på reirkanten, mens de voksne storkene var på matleiting på bakkenivå.

Tidlige morgenturer kan føre til nærkontakt med sørharene, som det er mange av i området. Bildene er forøvrig tatt fra bilvinduet. Gikk jeg ut av bilen, sprang sørharene raskt unna.

Under vårt opphold ved Neusiedlersee denne gangen fikk vi også med oss sommer-operetten "Eine Nacht in Venedig", fra den mektige utescenen i Mörbisch. 6000 tilskuere opplevde det samme som oss denne kvelden, på en varm og vakker sommerkveld som ble avsluttet med et gedigent fyrverkeri.

2 kommentarer:

  1. Anonym17/8/15

    Skikkelig variert materiale her! Registrerte at det går bra med storken også i Baltikum.

    SvarSlett
  2. Takk, Terje! Ja, storken ser ut til å øke i antall flere steder i Europa.

    SvarSlett