fredag 28. august 2015

Pantanal 2: Langs "Transpantaneira highway" i Pantanal


Pousada Pirual


Jabirustork (Bilde 2 - 4)
På hesteryggen


Crab-eating Fox


Orangeryggtrupial


Sølvnebbtanager


Amerikahubro


Rødbeinseriema (Bilde 10 og 11)

Transpantaneira


Kjempemaursluker


Husbåten Jacaré

Under vårt besøk i Pantanal i Brasil den første uka i august (se forrige innlegg) gikk turen videre langs "Transpantaneira Highway", en flere mil lang grusveg. 

Underveis overnattet vi på "Pousada Pirual Parisio Ecologico", en ombygd ranch som mange andre rancher i området, og som satser på økoturisme. Her ble vi med på en kveldstur i åpen bil og fikk fotografert mye.

En av de artene vi fikk sett og fotografert flere av de første dagene var den store jabirustorken, en stork som var nesten dobbelt så stor som vår europeiske. En imponerende fugl!

Rødbeinseriemaene som vi kom over, var også av det helt ukjente slaget. Denne "rovfuglen" liknet mer på ei slags trappe. Den lot seg villig lokke med lyd som vår lokale guide stilte med.

Amerikahubro fikk vi også tatt noen bilder av der den satt rolig høyt oppe i et tre, mens småfugler som sølvnebbtanager og orangeryggtrupial oppsøkte en foringsplass med utlagte frukter.

Å få sett og fotografert kjemepemaurslukeren var vi heldige å få med oss. Det skulle vise seg at dette ble vårt eneste fotomøte med dette særegne dyret. Et imponerende hode på denne skapningen!

Ved enden av Transpantaneira ligger tettstedet Porto Jofre. Der ventet husbåten Jacaré på oss. Det skulle bli vårt hjem de neste fire døgnene, noe jeg kommer tilbake til i det neste innlegget.

1 kommentar:

  1. Anonym29/8/15

    FOR noen opplevelser dere har hatt!! Og det kommer vel mer... Tydeligvis godt planlagt og tilrettelagt for økoturistene. Frister definitivt med en tur...

    SvarSlett