søndag 6. oktober 2024

Noen inntrykk fra Danmark og Tyskland den siste uka, 06.10.2024


Rømø - Nationalpark Vadehavet














Friedrichstadt








Salg av gresskar etc til Halloween





Småbyen Bad Oldesloe








Flaggermus-muséet i Bad Segeberg





Stor levende flaggermus - en flygehund fra Indonesia (Bildet er tatt under kontrollerte forhold)





Lübeck





Sist onsdag dro vi fra København, på en rundtur sør i Danmark og inn i Tyskland. Det ga noen nye opplevelser og inntrykk, både fra naturen og de stedene vi var innom.

Første overnatting hadde vi på den danske øya Rømø på vestkysten av Jylland. I dette området ligger den store nasjonalparken Vadehavet. Enorme muddeflater tiltrekker seg mange overvintrende ender, gjess og  vadere om høsten og gjennom vinteren. Avstandene gjorde at vi fikk bare et overfladisk inntrykk av dette gedigne og viktige naturområdet. 

Neste stopp ble den lille og vakre tyske byen Friedrichstadt. Kanaler rundt byen gå mange fine idyller, og hvor det var mulig å bli med på eller leie en småbåt for å oppleve byen fra kanalene.

Dagen etter endte vi opp i den tyske småbyen Bad Oldesloe. Der ble vi i to netter, og hvor vi den ene dagen tok turen inn til gamlebyen, med godt bevarte småhus med vannkanaler gjennom.

Vi avla også nabobyen Bad Segeberg et besøk. Der brukte vei litt tid ved det innholdsrike flaggermus-muséet i utkanten av byen. Dette muséet ga oss mye kunnskap omkring verdens flaggermusarter som vi ikke visste fra før. Ved inngangen fikk vi tatt bilder av ei levende og stor flaggermus. Hvor riktig det er å vise fram ei stor flaggermus innestengt i et eget lite rom, er vi litt mer usikre på.

Storbyen Lübeck avla vi et besøk sist søndag formiddag, en historisk og flott hansaby med flere gamle bygninger. 

Søndag kveld tok vi inn på et leilighetsbygg i Heiligenhafen, ikke langt unna ferja mellom Puttgarden og Rødby (i Danmark). Her blitt vi i to netter, før vi igjen er tilbake i Danmark.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar